Will of the adventures

6. Mountain of fire!

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Våre venner hadde befridd landsbyen fra utysket og begynte nå å snakke med beboerene og undersøke byen. Byen var enkel og det samme var landsbyboerene, og skremmende nok visste de absolutt ingenting. Byen var heller ikke noe særlig, og det eneste spesielle var store lagerhus fylt med tørket kjøtt og brød. Det kunne dermed se ut som byen nærmest var ett digers lager ellers produsering sted for noe stort!

Like etter hørtes ett bråk ved inngangen av byen, og landsbyboerene løp forbi oss. Når vi kom dit så vi flere vogner som rullet inn i byen med flere mennesker på. Disse var annerledes kledd en landsbyboerene.
Sally gikk bort og hilste, og det viste seg at lederen var en ung dame. Hun forklarte at de var vandrende som hadde fått ett syn om å komme til denne landsbyen idag. De hadde i likhet med landsbybeboerene også mistet hukommelsen og hadde i sin tid blitt hjulpet slik de nå ville hjelpe vår landsby.
Over noe god mat og drikke fikk vi snakket og lærte litt om øya og at det fantes 4 overherrer som styrte hver siden del. Det var også mye farer i skogen, så vi måtte være forsiktige om vi skulle gå rundt. De gikk også med på å lage ett kart over øya, mens Haldor gav dem en Mace som en av følget ved navn Hugo skulle bruke.
Utover kvelden ble stemningen lystig og de gav oss godt med drikke før de sa at de ville reise i morgen tidlig.
Etter ett lite glass så sovnet Sally av alkoholen. Antagelig for å ha drukket for raskt etter avslaget han fikk ved å sjekke opp lederen. Høst og Haldor holdt seg våkne en god stund til, men sovnet de også.
Dagen etter våknet Haldor med en splintrende hodepine i likhet med Sally. Sistenevte kløyvet nedpå en flakong til av drikken, mens Haldor fant seg godt rent vann og noe tørt kjøtt.
Men når de kikket seg opp var det ingen å se! Landsbyen var tom, men heldigvis var alle eiendelene deres fremdeles tilstede. Sally bestemte at de skulle brenne lagerene, og mens han gjorde det, fant Haldor seg ett par høns som han knakk nakken på og la i sekken. Han fant også en ku og bandt ett tau rundt halsen på den og ville ha den med til alles store forbauselse!
De forlot så byen og tok videre retning mot det store fjellet i det fjerne. Innover gikk de i rolig fart, Sally gikk i front og skar tenner mens kua gikk og rautet sammen med Haldor.

Plutselig spratt det opp noe digert rett foran Sally så han skvatt. han prøvde febrilsk å hoppe unna og klarte det delvis før noe som lignet på enda ei diger bille angrep ham!
Billen bommet heldigvis og Haldor prøvde å få kua i angrep mens han fikk hevet buen og satt 2 skudd i billen. Sally kom seg også unna, men billen sprutet ut en kraftig syre rett mot han og kua. Sally smatt unna og kua tok den verste støyten før vi fikk drept udyret.
Litt missfornøyd med å ha mistet kua ruslet Haldor videre med de andre til kvelden kom.
Etter å ha blitt angrepet av ett kryp ønsket Haldor å overnatte i ett tre den påfølgende natten. Høst var nølende først, men gikk med på å denne ideen og Sally ønsket at det ikke ble dyrt opp bål.
Påfølgende natt satt Haldor oppe noe mens de andre sov, men også han sovnet i den rolige natten.
Natten var rolig helt til ett fryktelig bråk hørtes, og Haldor og Sally fant fort ut at bråket kom fra Høst som hadde falt ned fra treet.
Hun er tydelig irritert, og prøver å komme seg opp i treet. Men før hun rekker å komme seg opp høres en grynting og ett stort villsvin angrep! Høst var uforberedt og alene på bakken uten hverken rustning eller skjold. Haldor hevet buen og forsøkt å stoppe svinet og satt 2 piler i det, men det angrep likevel Høst og kjørte støttennene godt i henne! Sally skjøt så en pil og overasket svinet så høst rakk å trekke våpenet og hogge mot dyret. Hun bommer og Haldor rekker igjen å sette 2 piler i svinet før Høst klarer å kjøre sverdet sitt i det og det dør.
Utmattet klatrer høst opp igjen i treet sitt og det høres noen mumling og små lysglimt før det igjen blir stille. Under treet høres så mer grynting, og smågriser kommer løpende bort til det som tydelig var moren. Sally hopper ned og gjør kort prosess på barna til Haldor sin overraskelse. Sally hevder så at de nå døde grisene vil tiltrekke rovdyr, og trekker seg bort til ett tre lenger borte for resten av natten.
Vi våknet neste morgen uthvilte om en noe støle etter å ha sovet i trærne. Men etter en rask frokost med tørket kjøtt bar det videre etter Haldor fikk tatt med seg noe ferskt villsvinkjøtt.
Turen videre gikk rolig mot fjellet til vi kom til ett stort veiskille. Området delte seg i 4 veier med tydelige forskjeller i vegitasjon mellom deg og 4 hus. Sally ba oss vente mens han sakte snek seg frem til husene og kikket inn. Når han kom tilbake fortalte han om merkelige skikkelser i husene, og selv om en kamp hadde vært morro så mente Haldor at en taktisk omvei er det beste alternativet.
De 3 velger veien mot venstre, med grønnere vegitasjon og går langs veien med tanke på å komme rundt husene og mot fjellet.
Etter en stund skimter de en mann i det fjernet, og Sally sniker seg mot ham men blir fort sett.
Mannen viser seg å være en naturmann, en Druide som han kaller seg. Han forklarer at vi er på siden for overdruiden og lurer på hva vi gjør der. Han sier at vi absolutt burde gå å besøke overdruiden og følge veien dit, og at veien er den eneste trygge plassen. Haldor er mistenkelig på mannen og merker at det er noe som ikke stemmer helt med hva han sier, men de spiser mat sammen med ham mens de snakker om de reisende. Etter maten begir de tre seg videre tilsynelatende ved veien, men etter en stund bøyer de av mot fjellet som nå viser seg å være en vulkan.
Når de nærmer seg hører de mye bråk og ser noen enorme skikkelser som står og sloss! Det ser ut som de har stått der i årevis og hver slag runger i luften. Jo lenger de kommer jo fler ser de, mange forskjellige som de gjetter på stammer fra de 4 forskjellige kontinentene.
Endelig kommer de til bunnen av vulkanen, og begynner den tunge veien oppover før kvelden. Halveis opp fjellet slår de leir, og mens Høst og Sally sover kikker Haldor utover ett mektig skue av gigantiske vesener som lyser opp natten.
Morgenen kommer og krigen nede er fortsatt igang mens de tre begir seg videre oppover vulkanen. Omsider kommer de til en diger port, men en masse uthoggede figurer av noe som ut som digre firfirsler eller drager som Sally og Høst sier. Sally er nyskjerrig og sniker seg inn mens de to andre venter litt ute. Når han kommer inn ser han at det er en stor gårdsplass med ett krater i sentrum. Oppå krateret er en stor bro med en slags rund statue i midten. Etter en stund er Haldor lei av og vente og begir seg også inn i porten, med Høst bekymret hakk i hæl bak. Sally ser ut til å studere broen og en form for mekanisme mens Haldor undersøker rundt plassen. Haldor finner ut at det i normale hus fremdeles står mat på rommene. I noen andre digre halle er det merkelig, for noen er varme, noen kalde og noen lukter forferdelig. Han får også med Sally og sammen finner de 3 til slike områder med statuer, men ingen personer.
Sally bestemmer seg tilslutt for å trigge en felle på broen, og noen digre pigger hopper opp. Disse var tydelig beregnet for noe mye større en oss!!! Han går helt bort til statuen, og usikker legger han en hånd på noe som ligner en glitrende sten på statuen.
Idet han gjør det, skytes han 20 fot tilbake med ett brøl i hodet. Han føler seg med ett veldig svak og samtidig enormt sterk!!!

View
5. Dangerous Waters

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Omsider ute av krypten, var turen tilbake til Haug uten store begivenheter.
Vel fremme var det stor fest, og vennene ble uventet møtt av gratulasjoner og glede. Selv borgermesteren hyllet dem og reiste ett stor ølglass høyt hevet!
Når Sally så dette ble han så sint at han gikk bort og tømte ølglasset over hodet hans til stor forfjamselse.
Når historien om de faktiske hendelsene kom frem så ble situasjonen helt forandret. Det kom frem at borgermesteren hadde sendt flere menn for å klargjøre krypten med ufarlige feller og morro for de unge eventyrerene. Men isteden var disse drept av de udøde som hadde tatt over krypten. Det kom også en lokal trollmann fra landsbyen som er hans rådgiver, og som også hjalp til med å sette opp leken og blandt annet mane frem de 3 orkene.
Sally var likevel ikke fornøyd og krevde kompensasjon, mens Haldor var mest opptatt av å få vurdert Høst hos en prest i landsbyen. Når Sally får tenkt seg om merker også han at han ikke føler seg helt frisk, og trollmannen prøvde å finne ut hva som var galt med dem. Når han ikke lykkes, eskorterer ham den til den lokale presten.
Vel fremme skjønte presten fort hva dette skyldes, og Sally og Høst fikk diagnosen zombie rot.
Etter noe leting fant han frem ett par flakonger og de to fikk beskjed om å drikke disse og ta det helt med ro i 24 timer og Gunnar fikk beskjed å passe på dem. Sally gav så klar beskjed at kostnaden kunne belastes borgermesteren og gikk så rett til 7 silvers for å hvile.
Imens Høst og Sally fikk seg noe søvn gikk Haldor rundt i byen og fikk kjøpt inn noen nye forsyninger, tau og piler, samt fikk kvittet seg med noe overvekt.
Når dette var gjort gikk Haldor tilbake til 7 silvers og fikk seg noe mat og selskap før han også omsider kunne legge seg i en seng.
I mellomtide hadde Gunnar tatt kontakt med borgermesteren i håp om å snakke deres sak. Det resulterte i at borgermesteren ikke lenger hadde råd til å beholde Gunnar og betalte han ut en sum.
Etter 24 timer kunne endelig Høst og Sally stå opp fra sengen uthvilte og i god form og fikk seg noe å spise. Imens de satt der kom en pent kledd ukjent mann innom. Med få ord tilbød han mulighet og belønning for å reise til en nærliggende by og fjerne en fyrste. Han kjente også igjen Haldor, og tilbød å fjerne hans problemer i den samme byen, noe Haldor satte pris på. De takket dermed ja til dette, og skulle ta kontakt når de var fremme.
Men Sally var fremdeles ikke fornøyd med situasjonen, og etter frokost bestemte han seg for å konfrontere borgermesteren igjen. Borgermesteren var tydelig fremdeles rystet, men forklarte at byen ikke hadde noen verdier, og resten var blitt gitt til Gunnar med beskjed å fordele til eventyrerne. Sally ville likevel ha noe og til slutt gikk borgermesteren med på å overdra en eiendom som Sally dermed ville se på. Etter ett par timers tur fant de eiendommen som så bra ut, og de bestemte seg for å dra fra byen med båt mot oppdraget de hadde fått tidligere.

Ved havnene fikk de snakket med kapteinen som ville føre skuta trygt frem. Båten var klar og var bemannet av kapteinene med 2 mann og i tillegg var det en selger med som var med som passasjer.
Under ferden blåste det opp til storm, og alle måtte gå under dekk. Høst tok til å be for å stoppe stormen, mens Gunnar forsøkte å slappe av og konsentrere seg om sine ting. Stormen ble likevel verre og verre, og plutselig kom Sally under dekk og forklarte Haldor at den omreisende selgeren var en sheriff som var ute etter ham. Han fortalte videre at eneste mulighet var å drepe eller kaste sheriffen over bord, og det var en avtale med den underlige mannen de traff som sendte dem avgårde. Haldor er veldig motvillig på dette, og har aldri drept noen i kaldt blod, men Sally får til slutt overtalt ham.
De sniker seg begge opp på dekk hvor selgeren står i baugen av båten. Sally sier at de skal snike seg på hver side og kaste han over bord, og mens Sally sniker seg forsiktig, så har Haldor noe mer problemer i stormen. Når de endelig får sneket seg bort til mannen har Haldor fremdeles problemer med tanken, men sammen med Sally tar han tak i mannen. Akkurat når han gjør det blir mannen skremt og faller over bord uten hjelp.
Stormen tar seg opp nå og båten krenger merkbart. Plutselig høres ett kraftig smell, lasten har slitt seg og båten begynner å få slagside. De 4 får kastet seg i en livbåt og ikke før de har kommet seg noen åretak fra båten så legger den seg over og synker. Stormen raser natten igjennom og trekker dem avgårde bort fra land, og først på morgenen roer sjøen seg.
Haldor orienterer seg etter sola og de begynner å ro vest, men så har Gunnar ett merkelig triks på lager, og frem fra intet kommer det noe som ligner en flat tallerken som svever og trekker båten avgårde… Etter en stund ser de omsider land, og kommer til en øy med ett fjell i midten.
De går opp på stranden, glad for å få fast masse under føttene, og bestemmer seg for å spise og hvile. Sally tar første skift og Haldor 2. Når mørket begynner å legge seg så tar Høst over 3. skift og da skjer det noe. I mørket fra havet ser hun noe digert reise seg med digre klør, og våkner raskt de andre. I alt 3 digre og sultne krabber kommer mot dem og angriper Høst som er nærmest. Både høst og Gunnar får inn store skader på dyrene og gjør en heltemodig innsats som belønnes med krabbemåltid.
Etter dette bestemmer de seg for å trekke inn i skogen for å slippe flere problemer, og morgenen etter spaserer de mot en liten fjelltopp for å se seg rundt. I det fjerne kan de skimte en røyksøyle og bestemmer seg for å gå den veien.
Når de nærmer seg ser de en liten landsby hvor innbyggerne beveger seg snodig. Gunnar kan etter noen sekunder fortelle at det her er magi på ferde, og de bestemmer seg for å vente til kvelden. Sally sniker seg så inn og undersøker, og finner ut at alle er påvirket av en slags magi som gjør deg til viljeløse slaver. Sally går så nærmere ett tårn i midten av byen og Haldor kommer bak som hjelp. Plutselig flyr det ut en skikkelse fra tårnet som ligner halvt vakker kvinne og halvt ett vilt dyr. Haldor skyter mot det og bommer, mens Sally forsøker å hjemme seg bak ett hus. Gunnar bruker en wand og skyter på vesenet mens han løper nærmere. I det neste øyeblikket så begynner vesenet å synge, og alle de 3 mennene blir målbundet og beveger seg i transe mot henne.
Når det skjer så blir Høst rådvill og prøver å komme på noen gode måte å hjelpe vennene, og til slutt løper hun mot vesenet for å angripe. Høst bommer, og vesenet retter sin oppmerksomhet mot henne men bommer fullstendig på Høst og river av hånden sin mot skjoldet hennes. Alvorlig skadet blir det gjort kort prosess med vesenet og folk kommer strømmende fra husene sine. Sally forsøker å snakke med dem, men de vet hverken hvem de er, hva som har skjedd eller hvor de kommer fra…
Sally kravler så opp i tårnet og finner ett gammelt ettui som muligens inneholder en scroll.
Gunnar finner ellers noen smykker på vesenet.

View
4. Finding the flame

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Når det var sikkert at froskene var døde, plugget eventyrerne opp sitt utstyr og vurderte på nytt sine muligheter.
Haldor ønsket å gå videre der de var kommet og gå metodisk som Sally hadde sagt tidligere. Sally derimot var nå overbevist at rommet på andre siden hvor Høst hadde vært var en blindvei som måtte utforskes først.
I lys av Gollemen, pil rommet, elektro rommet så følte Haldor å lytte på Sally og hans stealth var en generell dårlig ide, og nektet å være med. Dette kan ha vært til dels fordi Haldor var sliten og lei, og just hadde blitt delvis fordøyd av en frosk…
Uansett bestemte Haldor seg for å gå sørover mens de andre to gikk west for å komme til det illeluktende rommet.

Idet Haldor går inn i det sødre rommet er han fremdeles i vann, men han kan se at det er en trygg passasje med 2 dypere vanngraver på hver siden. Og ikke mindre en 5 skjeletter angriper. Han smiler og innser at det er for sent med buen og tar frem sverdet.
Første skjelettet angriper og bommer stygt og er ikke i balanse. Det neste skjelettet derimot angriper og treffer noe i skade. Haldor banner og ser at flere skjeletter kommer til, men heldig hvis er de blokkert fra å angripe bak de andre. Han hever dermed sverdet og smadrer skjelettet som angrep og beveger seg kjapt tilbake i gangen for å utnytte korridoren til sin fordel.
Skjelettene kommer nå på rekke og rad, noen med klør andre med gamle våpen. De fleste bommer men ett par får inn, og deriblandt ett av dem skader Haldor kraftig. Han står likevel imot og ett og ett skjelett faller for hans jevne hugg. Imens har Høst og Sally hørt banningen og krigshylene til Haldor og løper til unnsetning. Når det gjenstår 2 skjelett, flyr plutselig en pil forbi hodet til Haldor og hodet til det skadede skjelettet flyr avgårde. Haldor slår så ut sverdet og det siste skjelettet går også i bakken.

Haldor er bare glad for at Sally ikke traff ham, men er rimelig stolt over å ha ordnet dette selv, og glad han ikke hørte på Sally med tanke på det andre rommet først.
Haldor som har sett gangveien i midten sier til de andre at de skal passe seg for vannet og spaserer enkelt over til andre siden hvor ett trekkspill med kjetting står. Sally og Høst ser tydelig hvis ikke gangveien, og Sally pingler seg bortover til han plutselig går på hodet i vannet. Haldor ler så han rister, men merker at skadene i kroppen har gjort sitt. Sally svømmer bra, men idet han kaster seg ut av vannet ser de en skjelett hand som prøver å holde ham tilbake. Haldor får da litt dårlig samvittighet og beklager det hele som en spøk, og går bort og vrir rundt trekkspillet.
Høst og Sally likte tydelig hvis spøken veldig dårlig, og Haldor må skynde seg etter mens de går til fontenen. Når Haldor kommer så har tydeligvis begge allerede drukket, men de har ikke blitt bedre. Han dropper dermed å drikke av fontenen og spør hva de skal gjøre så. Sally sier han skal sjekke ut det neste rommet, og ber dem vente.

Når Sally kommer til det nye rommet rommet blir han sett av 4 fiender som kommer “løpende” mot ham. Ikke lenge etter høres roping og skriking fra Sally, og Høst og Haldor skynder seg mot lyden. Sally har nå trukket med seg fiendene, og ønsker å løpe inn i fontene rommet uten utganger med disse på slep og stenge oss inne! Heldigvis forfølger de ikke lenger en til hallen, og Haldor sender en pil og puster lettet og sliten ut, og spør om de kan lokke de i en felle. Haldor og Høst stiller seg opp, mens Sally bruker skyggene og angriper den bakerste av de råtnende likene! Liket mister hodet og deiser i bakken etter godt plassert angrep, mens de andre 3 kommer løpende. Sally løper og gjemmer seg, mens Haldor får inn ett skudd på førstemann før han tar noen skritt tilbake og klargjør buen. Imens sloss Høst heltemodig mot de udøde og får inn ett godt slag som dreper den som Haldor først skjøt på. Men idet den dør så spruter det ut ekkel illeluktende gugge på Høst, og man ser hun er ukomfortabel. Ett nytt lik angriper og Haldor får satt 2 piler i den før den også segner sammen. Nå er det bare 1 igjen, og den roterer rundt hvor Sally er, men han fortsetter og gjemme seg. Men Høst fikler med armene og plutselig faller også den sammen. En fantastisk bragd av Høst hele kampen, og ja Sally han er Sally… Høst får noen stygge skader i kampen lik det skyggen gav meg, men det virker som at hun skal klare seg bra.
Mens Haldor og Høst samler seg løper Sally til rommet og finner en sekk med diverse ting han tar med seg. Blant annet en lapp som snakker om ett inn i min by som søker eventyrere… Ikke bra…

Rommet er ellers tomt, og de begir seg ut en ny dør hvor det er ett stort basseng med lavt vann. Basseng vannet er grumsete og fælt, men inneholder ingen skjulte fiender, noe Haldor stter pris på i sin nåværende tilstand. Men han vil ikke klage og virke svak.
Når de kommer til neste dør så vil Sally igjen gå først, men Haldor er ikke i form til å klage og lar han gå. Idet Sally åpner døren ser de en skygge bak døren, lik den som de fant tidligere. Skyggen kommer inn og angriper Sally, men bommer heldigvis. Sally som har gjemt seg angriper kraftig bakfra, mens Høst tar den forfra… Skyggen forsvinner sakte etter Høst sin galdring og vennene kan nå fortsette. (for venner er de til tross for kjeklingen)
Det neste rommet gir Haldor gåsehus. Digre statuer, og dype huller til å falle i. Han spør Sally om de skal binde ham i tau for sikkerhet, om om Sally kan undersøke en mekaniske som Haldor ser på brua. Sally avviser tauet og begir seg ut på brua. Idet han prøver å stoppe fellen så feiler han og de store statuene kommer som en rambukk mot ham. I siste liten får han kastet seg til siden. Haldor tilbyr igjen tauet, men Sally er for opptatt med å undersøke andre muligheter, så Haldor og Høst står og venter. Ved 4. forsøk på å tilby tau går endelig Sally med på planen og sjekker fellen på nytt med tau rundt livet. Også denne gangen går det galt og Sally klarer såvidt å kaste seg unna.Haldor skjønner dette ikke kommer til å gå, og han og sally kommer frem til at å gå ned via hullene på siden er det smarteste, og de kommer opp på andre siden.
Vel over dit er Haldor utslitt av skadene, og Høst er utslitt etter skadene fra de vandrende likene. Av den grunn bestemmer de seg for å hvile noen timer. Før de hviler så bruker Haldor tauet og blokkerer døren slik at de ikke får uventede besøk, mens Høst hjelper dem med å få tilbake kreftene. Haldor og Sally holder ellers vakt 4 timer hver før de er klare for neste morgen. Selv Høst får hvilt ut, men når hun våkner merker hun at noe ikke stemmer og hun er litt svakere en normalt.

Haldor fjerner tauet og Sally sniker hodet inn og kikker. Han ser der 5 skjeletter samt en mumblende skjelett med ett sverd og Armour. Når han forteller dette til de to andre så kommer Haldor opp med en slagplan hvor de skal utnytte statuene slik at han skal stå bak og skyte, mens de to andre skal narre skjelettene opp. På samme måte som tidligere kan de få fiendene inn i en trangere korridor og ta de ned en etter en. Sally ønsker i tillegg å bruke lampeolje til å tenne på gulvet, noe de andre syntes er en god ide. Men han har også en annen ide at han skal snike seg unna kampen og se situasjonen bakfra. Haldor er uenig og er bekymret for Høst, men får liten forståelse for de andre to.
Sally sniker seg så inn mens Høst legger ut oljen og klargjør en oljebombe i handen. Haldor klargjør en pil, og ett par minutter etter gir han signal til Høst at hun skal slamre døra opp. Idet hun gjør det så får Haldor sett skjelettet for første gang og får dårlig følelse i magen. Han står i full chainmail, og med ett flott sverd, og det er tydelig at han kan bruke begge… Haldor fyrer buen, men pila bare spretter av. Høst begynner å galdre, og de to nærmeste skjelettene faller om! Skjelettene reagerer og nærmer seg. Haldor får skutt en pil til, men også denne spretter av armouren. I det neste øyeblikket er han der, og angriper høst mens hun tenner på lunta. Imens er Sally nede og dreper ett skjelett med ett velrettet slag. Asar treffer Høst med ett hardt slag, og Haldor roper til henne at hun må beskytte seg selv. I det neste øyeblikket får hun kastet brannbomben, men grunnet slaget hans så treffer hun ikke rent. Ett annet skjelett runder på Haldor, og bommer så Haldor slipper buen og knuser skjelettet mens han løper til Høst sin unnsetning. Gulvet begynner så å brenne og Asar blir tydeligvis overasket og får litt skade før han spretter mesterlig unna og gir Sally ett stygt hugg. Haldor banner og prøver å lure han tilbake, men uten hell.
Sally hopper unna, og Høst begynner gjentatte ganger å rope at han skal komme seg tilbake, mer og mer irritert, men Sally bruker god tid…
Når ilden dør ut kommer Asar igjen tilbake og slår på Høst, men denne gangen bommer han, og hun bommer på ham.
Når Haldor ser dette og ser bevegelsene og armouren hans forstår han at dette ikke nytter, og sveiper greatswordet under Asar så han faller rett i bakken og er nå mye lettere å treffe! Nå kommer endelig Sally løpende og får slått til med ett par gode hogg, og Høst får også inn ett treff. Asar prøver så å reise seg, og idet han gjør det så svinger alle sverdene og Høst får inn ett så godt treff at det for Haldor bare er å sette inn nådestøtet istedenfor å holde ham nede.
Haldor sjekker at han virkelig er død død, og stripper ham samtidig for den usedvanelige flotte armouren, mens han sparker sverdet bort til Høst og ber henne kikke på det.
Imens har det nede ved fakkelen kommet en gjennomsiktig men vennlig skikkelse som viser seg å være Kassen. Når de tenner faklene begynner han å prate, og takker eventyrene for det de har gjort. Han gir dem også noen gaver. Sally får en ny enorm sekk, Høst får ett flott skjold, og Haldor får en vakker bue! Han takker dem for det de har gjort, og vil gi dem en ekstra gave om de ikke rører gravene til beboeren i krypten. De går med på dette og får ett blad fra armouren hans som vil beskytte dem når det er som verst.
Når han forsvinner så går Haldor og SAlly rundt og kikker, og Haldor finner ett nytt lik i avdeling for plyndrerene. Han antar at dette er trygt siden Kassen sa beboerene og finner diverse ting på liket. men idet han tar det opp merker han at tauet og klærene hans begynner å råtne og legger tingene tilbake.

View
3. In to the belly of the beast!

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Etter skyggen omsider var forsvunnet begynte vi å samle oss sammen og diskutere hva vi skulle Gjøre, og bestemte oss for å gå tilbake til huleåpningen.
På veien fikk Haldor med seg de tomme flaskene, samt undersøkt hulen etter den bablende mannen med armbrøsten. Sally viste ingen interesse og spaserte rett ut av hulen. Mannen og utstyret var borte og Haldor konkluderte med at han hadde klart seg og fortsatte til dørene av hulen hvor det viste seg å være sent på kvelden.
Vi bestemte oss for å prøve den andre døren. Og mens Sally leste og rotet og maste om å vente, benyttet Haldor seg av nøkkelen ved skyggen, og døren svingte opp.

Her var det ett nytt rom. Rommet inneholdt ett stort basseng med en fontene i enden. Fontenen var av en gråtende dame med en mann i armene. Mannens hode var brukket av. Idet vi trådde inn i rommet kom et boomende stemme som fylte rommet “Nøkkelen er magisk, magisk er nøkkelen…..” Etter å ha lyst opp rommet ser vi at det dypt nede i det mørke bassenget er tusenhvis av nøkler, alle identiske. Haldor undersøker 2 dører i rommet, og finner den ene låst den andre ulåst. Etter å ha snakket med høst om stemmen, beveger hun hendene og sier at en av nøklene lyser. Sally foreslår raskt at Haldor med hans skogserfaring skal dykke etter nøkkelen. Haldor ser da dumt på Sally og sier at det er tusenvis av nøkler der nede, og selv om høst ser en lysende nøkkel så gjør ikke jeg. Høst sier vi må forte oss da magien er kortvarig, og Haldor binder ett tau rundt livet hennes og dytter henne uti vannet. Høst synker som en stein, og i siste liten før nøkkelen slukker får hun fatt i den, mens Haldor med hjelp av Sally trekker henne raskt opp. Høst kommer opp som en våt hund, men rister av seg og Haldor får nøkkelen.
Haldor spaserer raskt mot den låste døren, men Høst og Sally er noe uenige. Sally sier så at låste dører er mer spennende, og er enig. Haldor tar så nøkkelen fra bassenget og åpner døren.

Her er en lang korridor med statuer. Alle statuene er av stein og står med hevede sverd, men de første 6 av 8 har noe puttet på sverdene som ser ut som tøystoff. Midt i rommet ligger det også en død mann. Haldor dytter Sally først, og sier dette er noe for han, og Sally beveger seg forsiktig fremover. Etter noe tid finner han ut at denne gangen en gang har vært en felle, men den er ikke aktiv. Mannen er også død. Høst og Haldor kommer bortover og Haldor undersøker liket og ser at det har store skader også foran på ansiktet, som ikke rimer med skader fra sverdene over hodet. Vi går til døren i enden.

I det neste rommet insisterer Sally på å gå først… Høst venter foran Haldor i døren, som står og tripper av nyskjerighet.
Når Sally sin fakkel lyser opp rommet ser vi at det er 2 høyder. Den øverste har 2 trapper ned på hver side til ett større område, og der står en stor tre statue. Statuen ligner på ett menneske, men er mye større, og bærer 2 store tower shields. Sally forsøker å snike seg forsiktig bort og undersøke, men ligner mest en full ape som vandrer rundt på gulvet, og plutselig beveger statuen på seg!!! Med begge skjoldene slår den ut mot Sally, som ved ett mirakel klarer å få hodet bort fra mellom skjoldene. Haldor er forbløffet for han vet at han hadde fått store skader! Haldor gjetter også at dette var slik den døde mannen i forrige rom fikk de store skadene som ikke kunne forklares!
Sally forsøker å slippe unna og gjør noen brukbare hopp, men Høst igjen beveger hendene med noe mumbo jumbo! En ild oppstår og Haldor øyner håp, men plutselig står Høst i flammer men som slukker raskt. Haldor løper forbi en ulmende Høst nedover trappen og bort til “statuen”. Med tanke på størrelsen og sin erfaring tenker han at å fjerne våpnene hans er det beste alternativet, og prøver å disarme ett skjold. Han bommer og statuen vender sin interesse mot ham og angriper. Statuen smeller det ene skjoldet i Haldor, som kjenner lufta bli slått ut og ett par ribbein gi etter, han gir likevel ikke opp og begynner å studere etter svake punkt.
Sally er igjen på plass og slår, og en stor flis løsner fra statuen, mens høst begynner å bable. Endelig skjer det noe! En ild pil flyr forbi Sally og treffer statuen i brystet som i en kort stund brenner veldig godt. Flammene forsvinner likevel raskt. Statuen svinger så etter Sally, men snubler og faller på ryggen. Haldor griper sjangsen og slipper sverdet sitt og hopper på og prøver å holde ham nede. Statuen er likevel enormt sterk, og kaster Haldor med letthet bort, og reiser seg igjen. Idet den reiser seg får Sally gjort mer skade, mens Haldor får tak i sverdet sitt og reiser seg. Igjen mumler høst men ingenting skjer, og Haldor hogger bort noen fliser. Til slutt er det Sally som får inn ett forsiktig riss som er nok til at statuen endelig faller over.
Haldor føler seg skadet, men undersøker statuen og skjoldene. Disse har inskripsjonen. Han finner ut at det på skjoldene står hjem og familie, og bestemmer seg for å ta med det ene. I enden av rommet er en ny dør, og eventyrerene går bort dit.

Vel fremme ved døren låser Haldor opp med den magiske nøkkelen, og døren glir opp på skinner. Høst ser noe på ett bord og går inn, mens Haldor bruker skjoldet til å barrikadere døren oppe, mens Sally kikker på åpnings mekanismen. Det ser ikke ut som Sally forstår seg på døren, og etter litt kommer han bort til bordet hvor Høst og Haldor er.
På bordet ligger en lapp som sier noe som " Gratulerer eventyrere, her er noen ting som skal hjelpe dere på veien". På bordet ligger en flott bue og longsword samt 3 potions. Mens eventyrerene leser brevet ytrer Haldor mening at dette virker merkelig. Hvis de sendte oss her for å dø, hvorfor får vi gaver? Er det noe annet som skjer som vi ikke vet??? Sally er enig og er mest interessert i å komme seg ut. Men før det så forsøker han å snike inn en av de røykende pinnene sine i Haldor sin sekk. Sally kløner det til og Haldor griper fatt i håndleddet hans, og Sally begynner å hoppe å spinne for å komme løs så Haldor bare slipper med ett smil.
Haldor plukker opp buen og kikker på den til han er fornøyd, mens Høst spør om noen andre skal bruke sverdet. Haldor rister på hodet og hun tar det opp og bytter ut sitt eget. Hun har også den røde healing potionen som hun kaller det, og samtidig finner vi ut at de to siste er en unynlighets drikk og en olje for å gjøre våpenet magisk.
Sally virker derimot stresset. Det er som om han ikke klarer å bære med seg alt og kikker sultent på flasken med magisk olje. Han henvender seg så til Haldor og spør denne gangen pent om han han bære røyk pinnen. Haldor er skeptisk men går med på det mot at den legges i nærheten av vannet. Fornøyd tar Sally opp oljen og Høst opp usynlig hets flasken. Men så ser vi ett glimt i øye til Sally, og han spør Høst om å få bytte flasker, noe Høst går med på.

Ute av rommet tar Haldor opp skjoldet, og insisterer på å dra det med seg siden den bablende mannen snakket om skjold. Sally er veldig klar for å stikke fra hulen, og babler videre om at “vi blir lurt og dette gidder vi ikke mer”. Høst blir lett overtalt, mens Haldor liker utfordringen og ønsker å videre. Vel tilbake til rommet med vann og nøkler sier Haldor til Sally at han må huske alt det flotte de nå fant, det kunne være store skatter her nede… Sally er ikke overbevist og Haldor går inn i neste rom alene.

Dette rommet er lite og enkelt, med en benk i midten. Haldor ser likevel at det på veggen er en innhugget fortelling hvor Helten og skurken bærer 2 gull medaljonger som ser ut til å passe. Han Roper på Sally som har lite lyst til å komme til tross for at Haldor sier gull. Han husker likevel en historie han har hørt om 2 forbannede medaljonger som aldri må settes sammen, og går dermed inn for en titt. Etter å ha lest litt gir han klar beskjed til Haldor at vi går går videre, men denne gangen sitter du her og venter….
Haldor godkjenner og Sally sniker seg videre og rundt ett hjørne.

Sally finner der en stor Stein dør. På døren er en inkripsjon “Respekter din hjem og din familie før du går inn” Han tenker ikke mer på dette og åpner døren som slår innover i rommet. Idet han trer inn i rommet smekker døren bak han i en dunk som Høst og Haldor hører. Like etter hører Sally ett klikk og ut av alle kroker kommer det flyvende blunte piler som slår han besistløs!
Imens har Høst kommet seg til døren mens Haldor kommer etter drassende med skjoldet. Høst er lite imponert over farten, men åpner døren. Innenfor ser de ett kaos av piler som flyr alle veier mens Sally ligger på gilvet uten bevegelse. Haldor ønsker å løpe inn, men Høst stopper han og sier de trenger begge skjoldene, og Haldor ber henne løpe tilbake og hente. Mens hun er på ei står Haldor og kikker inn i rommet som da gradvis får mindre piler og til slutt stopper. Han løper så inn i rommet med skjoldet forran seg, og trekker Sally mot en dør nederst i rommet. Etter å ha sjekket pulsen så skjønner han at Sally er bevisstløs og gir han ett par smekk på kinnet +1 til han våker. Høst hører i mellomtiden ett nytt smell mens hun løper etter skjoldet, og skjønner hva Haldor har gjort. Irritert løper hun fortere for å komme seg tilbake i tide. Vel tilbake til døra åpner hun og ser Haldor stå vernende over Sally mens det ligger piler overalt. Enda mer irritert spør hun hvorfor Haldor ikke ventet, og han forklarer enkelt at pilene sluttet og at han trengte hjelp. Han ber henne så sette skjoldet i døra så den er blokkert og komme. Høst går inn i rommet og døra slår igjen med ett smell. Sally går imens til midten av rommet og finner i en søyle en spak. Han trekker i spaken og en tikkende lyd høres i rommet, mens Haldor holder skjoldet foran seg, mens han roper at Sally må slutte å lage trøbbel! Det viser seg at rommet var en felle som nå er tom, og at Sally kun ladet den men uten piler.
Haldor setter fra seg skjoldet innenfor døren i sør, mens Høst vil ha med seg sitt og setter det noe klønete på armen. Sally er veldig skremt og insisterer på å gå bakerst, og etter Haldor åpner døren så går høst først inn mens Haldor er rett etter og Sally henger ett stykke bak.

Neste rom ser ut som en spiss med 4 pilarer. I det øyeblikket Høst kommer inn så kommer ett blodig skjelett med sener og muskler ut fra hver pilar. 2 Av skelettene angriper, men med hjelp av skjoldet klarer høst å holde dem unna. Ett av skjelettene er så dum at han vender siden til Haldor, og må bøte for det og blir slått bortover gulvet til småbiter. Haldor hever igjen sverdet, denne gangen mot neste skjelett som han enkelt knuser på samme måte. Høst babler noe igjen og de 2 siste skjelettene rister litt, mens en pil flyr forbi hodet til Haldor. Skjelettene klorer igjen mot skjoldet til Høst uten å komme igjennom, og Haldor slår sverdet i det 3. som også faller sammen mens han roper irritert til Sally at han skal ta seg sammen. Sally stopper så å lade buen og setter seg ned og venter…
Høst tar så påå sverdet sitt og slår til det siste skjelettet og Haldor klapper henne på skulderen og sier godt gjort.(Han tenker da at endelig fikk hun nevene skitne, istedenfor å bable) Med skjelettene døre undersøker Haldor kroppene og ser at de på en merkelig måte ser ut til sakte å ta seg sammen igjen. Han forklarer dette til Høst som forstår at de må renses, og via ett ritual så får hun sendt dem til hvile. En gang sørover vises, men Høst vil gjerne hvile. Haldor som er pumpet med energi sier de skal vente litt og går videre neddover en lang og dyp trapp.

Nede i bunnen av trappen er ett nytt rom med veier i alle retninger. Rommet lukter også betydelig mer en det gjorde oppe, og det er tydelig at denne delen er langt mer forfallen en det som har vært tidligere. Haldor lytter og en rar lyd høres fra Øst. Haldor insisterer på å fortsette Sør, mens Sally vil begynne fra en ende. Det blir diskusjon hvor det ender at alle går hver sin vei.
Høst går mot vest, og finner en stinkende korridor og i enden ett opphøyet rom med en masse sarkofager og begravelseshuller i veggene. Hun merker en dårlig følelse fra rommet og bestemmer seg for å gå tilbake.
Sally går mot Øst. I denne gangen er det samlet seg mye ekkelt vann og han blir fuktig til lårene. Etter noen få skritt deler korridoren seg til nord og sør og Sally følger den økende lyden mot Nord og kommer til en sliten tredør som har trukket vann. Han skjønner at å komme seg igjennom vil kreve mye lyd og går tilbake og i korridoren mot sør. Her finner han nok ett rom, men dette gløder og det er på veggene store mengder lysende “planter”. han sniker seg forsiktig inn i rommet, og idet han er neste over så lyser plantene opp og sender ut ett kraftig elektrisk som nesten dreper han. Redd og forskremt så haster han tilbake mot vennene.
Haldor gikk Sør, og finner etter kort tid ett rom i langt bedre stand med en fontene i midten. Vannet virker utrolig rent og er i stor kontrast til alt annet de har sett. Etter å ha kikket litt rundt finner han under noe mose ett skilt som sier noe om at dette er Kassen sin arv, og drikk for å føle dere bedre… Haldor er nølende med bestemmer seg for å prøve. Med en gang han drikker ser han at alle småsår forsvinner og at styrken som har vært forsvunnet siden skyggen vender tilbake! Han blir veldig overasket og skjønner verdien av vannet så han fyller sitt ekstra waterskin og de tomme ampullene før han løper tilbake til vennene.

Tilbake i de midtre rommet samles vennene og Haldor forklarer hva han har funnet. Han viser så vei og Høst og Sally kan også drikke seg utørste, og Haldor mener dette er ett godt sted å slå leir og få seg noe søvn. Høst og Sally deler så hva de fant i gangene, og de legger seg il å sove. De våkner så etter noen timer uthvilte og får i seg noe mat mens Høst sitter i ro og “tenker”.

Etter hvilen snakker de igjen om gårsdagen og Haldor ønsker ikke å gå vest med tanke på Høst sin beskrivelse. Sally er enig og de begir seg tilbake mot den vasstrukne døren hvor det fremdeles er lyder bak. Haldor ber Sally åpne døren mens han gjør seg klar med buen, men Sally nekter og sier han kun kan åpne låsen med at Haldor må slå inn døren. Haldor går med på dette og venter til Sally får ordnet låsen før han sparker det han kan mot døren mens han holder buen klar. Døren rikker seg noe, men enda ett spark må til før den flyr opp.
I dette rommet er det fullt av mørkt vann med flere sarkofager som er halvveis nede i vannet. Haldor skjønner nå etter høst sin beskrivelse av Vest og dette at dette må være en krypt og ikke en hule! Oppå den ene sarkofagen sitter en diger frosk, mens en annen ligger i vannet like ved.
Frosken på sarkofagen hopper på Haldor og ved hjelp av tungen får han tar og prøver å spise ham og biter godt. Haldor slipper buen og prøver å komme seg løs men blir likefullt svelget nesten hel. Høst prøver så å kaste en pil men bommer, og Sally avventer hva han skal gjøre i det en 3. frosk hopper opp på en Sarkofage. Haldor forsøker så igjen å rive seg løs. Frosken drar ham med seg bort fra de andre, og den andre frosken kommer så til og biter i bena til Haldor som stikker ut av den andre frosken!
Sally tar så opp potionen sin som han drikker og sniker seg usynlig inn i rommet bak frosken som holder Haldor og slår den bakfra med begge våpen! Frosken blir forskrekket og spytter ut Haldor som plasker ned i vannet og er sint! Han trekker sverdet og svinger det oppover gjennom vannet og gjennomborer frosken! Den nye frosken spinner så rundt for å ta det som angrep og prøver å bite Sally. Den bommer fullstendig men er rasende og fokuserer tydelig hvis all sin oppmerksomhet på Sally! Høst tar ett skred frem mens skjoldet skrangler på handen og slår etter den ene frosken med sverdet og bommer. Haldor som fremdeles er under vann hugger til den uskadede frosken og gir den god skade. Den forsøker så å bite etter ham i vannet med bommer. Frosken som er fokusert på Sally prøver igjen å bite, og for denne gangen til et kjempetreff og får tennene både på Sally og Høst som begge får god skade. Sally bommer på sitt neste og Haldor får igjen løftet sverdet opp av vannet og får drept den neste frosken. Høst får så endelig på skjoldet litt klossete og klarer med sverdet og drepe den siste frosken!

haldor får reist seg og opp inspiserer hulen etter nye frosker og farer, og sammen med Høst finner han ett lik som har vært død lengre tid. De finner på liket en ring, en stein og en pose med gull, hvor Haldor kikker på ringen som er fin og blank og tar den på. Han spør så høst om hun har noen kunnskap om ringer, men hun kan ikke hjelpe. Høst tar pengene og steinen til seg, mens Haldor finner buen sin i vannet.

View
Utenfor krypten
Bilder, Krypt

Kryptinngang

View
2. Entering the cave

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Vi ankom etter mye slit en stor solid dør i fjellet. Til vår forskrekkelse lå det utenfor en mase slaktede hester, men ingen mennesker. Sally(aka the wimp) åpnet dørene og tok steget først inn i hula. Det var mørkt men øynene våre ble snart vant til mørket, og ved hjelp av fakler kunne vi skimte flere hauger med ben, samt mange døde kropper.
Haldor bestemte seg for å undersøke en av de drepte, og i samme øyeblikk begynte benhaugene å røre på seg og han knuste ett skjelett i ett instinktivt slag. I neste sekund hørtes ett sus over hulen, og alle skjelettene restende ristet og falt til jorden, mens Høst sto i en fantastisk glød.

Vel over bestemte følget for å gå videre i en gang innover fjellet mot en klynkelyd, hvor de fant en “labyrint” av søyler og ganger. Det viste seg at rommet var stort, med mange fall lemmer, og samtlige falt nedi. Heldighvis var det puter i bunnen og ingen fikk store skader, men det kostet mye energi og stor irritasjon. Høst tok det med ro, mens guttene slet. Etterhvert lærte vi oss teknikker for å uskadelig gjøre fellene med lange kjepper, og fant også en låst dør og noen spaker. Etter flere forsøk på å ødelegge, brenn og rope til døren, fant vi endelig en ide på spak løsningene og kom inn i en ny korridor hvor lyden ble høyere…

Sally tok raskt ledelsen og gikk i forveien, mens Haldor gikk glipp av moroa. Etter noen langt minutter for Haldor og høst kom han omsider tilbake. Han hadde funnet en dør, hvor lyden kom fra, og de bestemte seg for å gå dit.
Fremme ved døren var det tydelig at lyden kom rett innenfor, og forsøk på å snakke til personen førte til liten nytte. Til slutt bestemte haldor seg for å bryte opp døren, og etter noen forsøk spratt den opp. I samme kom det flyvende piler ut at døren, og mens Sally holdt seg tilbake og Høst kikket inn så vandret Haldor inn i rommet og fikk se en forskremt mann med en crossbow sittende i ett hjørne. Mannen så ut til å ha mistet forstanden, og snakket usammenhengende om de døde, søstre, nøkkel og skjold. Etter noe basking og fekting med armene tok Haldor grep og slo mannen i svime ved hjelp av pomelen på sverdet. Imens hadde Høst funnet en rekke ting i rommet, og tok med seg litt mat, lampeolje og ett par flasker med healing.
Haldor bestemte seg for å gi mannen en sjangs og løftet han ut av gangene utenfor den store tredøren og satt igjen noe mat og en brennende fakkel.

Etter dette utforsket vi videre i hulegangene og fant en ny dør, denne uten lyd bak. Haldor åpnet døren og mørket slo imot oss. Uten nærmere diskusjon gikk Haldor inn i rommet mens de øvrige holdt seg bak. I det samme kommer en stor silluett ut fra en mørk åpning i bakkant av rommet, og en bille på størrelse med en stor ulv kommer pilende. Haldor som endelig ser noe som er levende styrter frem og hogger til, men skallet på billen viser seg å være for hardt. I det neste øyeblikk spruter billen ut en veske til alles store forbauselse og Haldor får merkbar skade og han ser at det etser seg inn i kjøttet på armene. Sally og Høst kommer så løpende til, og Sally prøver å flanke monsteret, mens Høst gjemmer seg bak Haldor. Haldor har etter dette kommet seg av overraskelsen, og hugger igjen mot udyret, og treffer denne gangen godt. Billen blir merkbart rokket og er tydelig skadet. Tydelighvis sint så sprøyter det igjen, og denne gangen blir både Haldor og Høst rammet, og Haldor går i bakken med ett brak. Sally får ropt til Høst at hun skal hjelpe Haldor, og som ved ett lykketreff får han inn ett slag som endelig dreper udyret.
Imens har høst satt seg ned ved Haldor og forsøker å stabilisere blødningene. Etter noe tid er dette vellykket, og sammen med egne evner og tidligere funnet drikker får hun liv i ham igjen.
De undersøker så resten av rommet, og Haldor ødelegger så noen bille egg med bistand av Sally.
Etter lang tids strabaser er vennene nå slitne, og velger å barrikadere dørene og hvile. De får seg noe mat og våkner opp uthvilte neste dag.

Høst har under natten blitt noe bedre og setter seg for å tenke, og Haldor har som ved ett mirakel blitt adskillig bedre. Sally derimot er tilsynelatende i god form.
Etter noe tids venting på Høst blir de rastløse og begir seg tilbake i korridorene og finner en stein dør. Etter noe banking og kikking gir de opp å åpne denne og gir begir seg tilbake mot der høst sitter. I dette kammeret er det enda en dør, og de velger å undersøke nærmere alene. Vel innenfor ser de tydelig lys i enden av tunnellen og begir seg avgårde. Inne ser de en slags rykende skyggesak og ett stort ildsted hvor det ligger ett brennende lik. Men de snakker om hva de skal gjøre runder plutselig skyggen rundt hjørnet og angriper Haldor. Haldor merker en merkelig smerte og merker straks at han er blitt svakere og at sverdet føles tyngre. Sally skyter en pil som flyr rett igjennom skyggen, og skyggen angriper igjen Haldor som igjen føler seg enda svakere. Kombineringen av det å bli svakere og å møte på ett svevende vesen som piler flyr igjennom er nok for Haldor, og han roper at de må komme seg bort. Han slår etter vesenet med fakkelen og bommer, og de snur seg for å løpe mens vesenet slår etter ryggen til Haldor og bommer.
Tilbake i rommet barrikaderer Haldor døren og setter seg med ryggen imot tydelig rystet og svak. Høst våkner av bråket, og sammen prøver de å finne ut hva dette kan være mens de tar en times hvil.
Uthvilte kommer Sally med en plan hvor Haldor skal angripe og ta den verste støyten av fienden, mens han og Høst angriper på annen måte. De sniker seg forsiktig tilbake i rommet og gjør seg klare. Haldor stormer frem, mens Høst begynner å mumle og Sally noe saktere prøver å komme bak skyggen. Haldors første slag får inn ett kjempetreff, og skyggen blir mye mindre. Høst prøver på noe men bommer, og Sally kommer endelig rundt fienden og tiltrekker seg oppmerksomheten fra udyret som angriper direkte. Udyret bommer, og det samme gjør Sally. Haldor treffer så igjen med sverdet sitt, og skyggen blir veldig liten, og Høst lyser igjen opp rommet og denne gang forsvinner skyggen sporløst. Haldor tar ingen sjangser og halshugger den døde kroppen i ilden, og ser samtidig noe skinne blant glørene. Han bruker sverdet til å vippe det ut, og heller kaldt vann over det som viser seg å være en flott skinnende kniv, som han så forærer til Høst.
I tillegg finner de en nøkkel som Haldor plukker opp.

View
1. Start of an adventure

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell, og hans hukommelse…

Historien begynner på en baljebåt langs en snirklende elv.
3 nybekjente figurer står og snakker sammen mens tåken letter og en brygge nærmer seg i det fjerne. Endelig fremme i Haug! En liten nærmest ukjent by, men nærmeste stedet med mat og overnatting. Overfarten har vært rolig, men for landvante Haldor har det vært mye oppkast og dårlig mat.

Baljen kommer til bryggen og eventyrerene går på land. Haldor trekker fort opp hetten sin, og Sally har flakkende blikk. Høst derimot får fort alle havnemennenes anerkjennende blikk på seg.
Sally hører med en sjauer hvor de kan finne seg ett godt inn. Det viser seg at det er en festival i byen, og kun 1 inn å bo på, The seven silvers.
De tre begynner å bevege seg innover i byen, Haldor er tydelig ubekvem og sørger for å ikke bli lagt merke til, mens Sally studerer alt han ser. Vel fremme i innet blir vi møtt i døren av en stor fet mann med enn vennlig glis. Han forklarer at de har ledige rom for natten og at det koster 7 silvers og man betaler i forkant…
Haldor tar Høst med opp til rommet, hvor de undersøker standaren. De ser at dørene ikke kan låses, men Haldor blir veldig fornøyd og mener det han ser. Høst derimot er mindre glad og rynker på nesen.
Nede har Sally funnet seg noe å drikke og spise, og sitter og ser seg rundt. han får se en veldig liten kelner som tydeligvis er litt korthåndet ed vekslepengene og tar dette opp med eieren. Han finner ut at dette er kjent og at han heter Jimes “Short Change” av en grunn. Beboerene liker det ikke, men alle vet hvor de skal se etter ting de måtte mangle.
Høst og Haldor kommer så ned og forklarer situasjonen med rommene, og Sally forstår at de må være helt “ok”. De får også noe mat og sitter og snakker før eieren igjen kommer bort og spør hvem de er. Når han får høre at de er eventyrere lyser han opp og forklarer at de burde snakke med ordføreren, det er nemlig mulig han har brukt for eventyrere og betaler godt.

De tre går videre innover byen og finner ordføreren i hans kontor. Han blir veldig glad for å treffe dem, og får ett merkelig smil rundt munnen. Han forklarer at det rundt halvannen dagers tur fra byen er en hule, og at det er en tradisjon at de sender eventyrere dit en gang hvert år for å tenne en flamme og ta tilbake til en stor fest. Dette gjøres i ære for Kassen, som en gang kom med en stor skatt og bygget opp byen og skapte velstand. Det ble mange fredelige år i byen til Kassen reiste bort og banditter angrep byen! De sa at Kassen hadde bygget opp byen med penger/skatt han hadde stjålet fra dem, og de tok over byen. Det så mørkt ut, men etter en tid kom Kassen tilbake og en stor kamp oppsto. Bandittene forsvant ut av byen, og ved hulen ble det siste slaget holdt hvor Kassen og Asar, lederen for banittene til slutt drepte hverandre. Byen var trygg. Hvert år sendte dermed innbyggerene noen til hulen som var Kassen gravkammer for å tenne ilden og ta tilbake til byen.
Ordføreren tilbyr å betale godt og sier de allerede ikveld skal holde sermonien og kan sende oss avsted. Devserre uten hester da de ikke har noen. Noe skeptisk takker eventyrerne ja og Haldor og Høst trekker seg tilbake til overnattingstedet mens Sally kikker rundt byen.

Kvelden kommer og de 3 beveger seg innover torget hvor det er fullt med mennesker og lys. Det er en merkelig følelse i området, og Haldor kjenner fingrene klør etter sverdet flere ganger. En liten tale holdes av ordføreren, og etter dette presenteres eventyrerne opp på podiet til applaus og leende smil… De får med seg på turen en spesiell lampe, samt fakler og mat.

Eventyrerne begir seg ut på tur og går gjennom natten, og plutselig hører de rasling i mørket. 3 Orcs hopper brølende ut fra buskene, og en hard kamp begynner. Orcene blir til slutt overvunnet uten store skader, men når de dør forsvinner de i løse luften! Ingenting er igjen! Samtidig ser Haldor noe merkelig i luften, det ser ut som en flyvende mann og han gnir seg i øynene og peker. Ingen forstår noe særlig av det.
Når de våkner begynner turen videre og kommer etter kort tid til en åpning i et skoghold, hvor en stor grå ulv kikker ut av skogen. Sally hever buen, men Haldor ber ham vente og prøver vennlig å bevege seg mot ulven. Dyret knurrer faretruende og løper tilbake til skogen med ett ul, og flere ul høres i skogen. De 3 løper mot skogåpningen og ikke før de kommer dit så hopper 3 sultne ulver ut av av skogen snerrende.
Ulvene hopper på en hver med sikkel rundt kjeften og kraftige kjever. Ulven som hopper på Høst får raskt grep og får henne på rygg hvor hun blir slengt som en filledokke. Det virker som om hun har mye vondt, men blødningene begynner og slutter om hverandre mens det kommer merkelige lys. Det rare er at sårene på ulven også ser ut til å forsvinne… Sally og Haldor har likevel hendene fulle, og Haldor mister i neste øyeblikk sverdet sitt. Han tar så opp kniven, men også den mister han så han trekker frem bladet i støvelen. Sally holder imens på å holde ulvene på avstand etter beste evne, og får inn noen mindre sår. Plutselig ser vi det ulmer i pelsen til ulvene og de knurrer mens flammene slår i pelsen. Haldor prøver fortvilet å sloss med en støvelkniv, men får bare inn småsår og bestemmer seg for å plukke opp sverdet. Ulven ser dette og angriper, men bommer med en hårsbredde. Når Haldor igjen er på bena med sverdet og får kløyvd sin ulv i biter. Imens gjør Sally kort prosess på ulven som Haldor hadde skadet med støvelen. Han ser hjelpeløst på at høst holder på å bli maltraktert, men blir tvunget å klikke støvelen på plass mens Sally løper for å hjelpe. Når Haldor endelig er på bena løper han bort og får stoppet terroren og hjelper Høst på bena. Hun er tydelig rystet og blodig, men virker ellers ok.
De bestemmer seg for at det er på tide med hvile etter en lang og uventet dag. Haldor lager ulvekjøtt over bålet og tilbyr til de andre. De spiser og legger seg mens de holder vakt.

De våkner utvilte og kikker på kartet de fikk av ordføreren før de igjen begynner å gå. SAlly er uenig om retningen, men forstår at Haldor nok vet hva han holder på med. Etter noen timer gange kommer de til ett område med mye lav tåke, og en innsjø kan syntes bak tåken.
Sally ser noe som ligger nede ved vannet og ber Høst og Haldor vente mens han forsiktig sniker seg ned. Han finner der en død mann med stikksår på halsen. Når han kommer tilbake har han også ett flott sverd med seg, og forklarer at vi bør gå videre.

En stund senere kommer trioen til ett stup. Kartet viser tydelig at de skal ned og Haldor trekker frem tauet sitt og vil prøve å hjelpe ved fire ned Høst mens han står på kanten. Sally derimot ønsker å ordne sin egen vei og begynner klatringen. Sally kommer seg ned ved hjelp av sverdet men sklir noe på veien, og avslutter med en lite salto. Haldor begynner å fire ned Høst, men hun glipper taket og flyr nedover, Haldor prøver å holde igjen med det er for tungt og han skjønner med ett at alle kvinnelige former ikke bare er positivt før han også flyr utfor. Haldor får tak igjen men må slippe tauet, og Høst forsvinner videre nedover. Haldor tar så frem kniven i skoen og handa og begynner og sakte gå nedover ved hjelp av den. Han glir ett par ganger,men kommer seg ned. Høst derimot er litt forslått, og ikke fult så ren og pen lenger…

Videre går ferden, til de i det fjerne ser en stor dør i fjellveggen, og flere døde hester på utsiden………

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.