Will of the adventures

1. Start of an adventure

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell, og hans hukommelse…

Historien begynner på en baljebåt langs en snirklende elv.
3 nybekjente figurer står og snakker sammen mens tåken letter og en brygge nærmer seg i det fjerne. Endelig fremme i Haug! En liten nærmest ukjent by, men nærmeste stedet med mat og overnatting. Overfarten har vært rolig, men for landvante Haldor har det vært mye oppkast og dårlig mat.

Baljen kommer til bryggen og eventyrerene går på land. Haldor trekker fort opp hetten sin, og Sally har flakkende blikk. Høst derimot får fort alle havnemennenes anerkjennende blikk på seg.
Sally hører med en sjauer hvor de kan finne seg ett godt inn. Det viser seg at det er en festival i byen, og kun 1 inn å bo på, The seven silvers.
De tre begynner å bevege seg innover i byen, Haldor er tydelig ubekvem og sørger for å ikke bli lagt merke til, mens Sally studerer alt han ser. Vel fremme i innet blir vi møtt i døren av en stor fet mann med enn vennlig glis. Han forklarer at de har ledige rom for natten og at det koster 7 silvers og man betaler i forkant…
Haldor tar Høst med opp til rommet, hvor de undersøker standaren. De ser at dørene ikke kan låses, men Haldor blir veldig fornøyd og mener det han ser. Høst derimot er mindre glad og rynker på nesen.
Nede har Sally funnet seg noe å drikke og spise, og sitter og ser seg rundt. han får se en veldig liten kelner som tydeligvis er litt korthåndet ed vekslepengene og tar dette opp med eieren. Han finner ut at dette er kjent og at han heter Jimes “Short Change” av en grunn. Beboerene liker det ikke, men alle vet hvor de skal se etter ting de måtte mangle.
Høst og Haldor kommer så ned og forklarer situasjonen med rommene, og Sally forstår at de må være helt “ok”. De får også noe mat og sitter og snakker før eieren igjen kommer bort og spør hvem de er. Når han får høre at de er eventyrere lyser han opp og forklarer at de burde snakke med ordføreren, det er nemlig mulig han har brukt for eventyrere og betaler godt.

De tre går videre innover byen og finner ordføreren i hans kontor. Han blir veldig glad for å treffe dem, og får ett merkelig smil rundt munnen. Han forklarer at det rundt halvannen dagers tur fra byen er en hule, og at det er en tradisjon at de sender eventyrere dit en gang hvert år for å tenne en flamme og ta tilbake til en stor fest. Dette gjøres i ære for Kassen, som en gang kom med en stor skatt og bygget opp byen og skapte velstand. Det ble mange fredelige år i byen til Kassen reiste bort og banditter angrep byen! De sa at Kassen hadde bygget opp byen med penger/skatt han hadde stjålet fra dem, og de tok over byen. Det så mørkt ut, men etter en tid kom Kassen tilbake og en stor kamp oppsto. Bandittene forsvant ut av byen, og ved hulen ble det siste slaget holdt hvor Kassen og Asar, lederen for banittene til slutt drepte hverandre. Byen var trygg. Hvert år sendte dermed innbyggerene noen til hulen som var Kassen gravkammer for å tenne ilden og ta tilbake til byen.
Ordføreren tilbyr å betale godt og sier de allerede ikveld skal holde sermonien og kan sende oss avsted. Devserre uten hester da de ikke har noen. Noe skeptisk takker eventyrerne ja og Haldor og Høst trekker seg tilbake til overnattingstedet mens Sally kikker rundt byen.

Kvelden kommer og de 3 beveger seg innover torget hvor det er fullt med mennesker og lys. Det er en merkelig følelse i området, og Haldor kjenner fingrene klør etter sverdet flere ganger. En liten tale holdes av ordføreren, og etter dette presenteres eventyrerne opp på podiet til applaus og leende smil… De får med seg på turen en spesiell lampe, samt fakler og mat.

Eventyrerne begir seg ut på tur og går gjennom natten, og plutselig hører de rasling i mørket. 3 Orcs hopper brølende ut fra buskene, og en hard kamp begynner. Orcene blir til slutt overvunnet uten store skader, men når de dør forsvinner de i løse luften! Ingenting er igjen! Samtidig ser Haldor noe merkelig i luften, det ser ut som en flyvende mann og han gnir seg i øynene og peker. Ingen forstår noe særlig av det.
Når de våkner begynner turen videre og kommer etter kort tid til en åpning i et skoghold, hvor en stor grå ulv kikker ut av skogen. Sally hever buen, men Haldor ber ham vente og prøver vennlig å bevege seg mot ulven. Dyret knurrer faretruende og løper tilbake til skogen med ett ul, og flere ul høres i skogen. De 3 løper mot skogåpningen og ikke før de kommer dit så hopper 3 sultne ulver ut av av skogen snerrende.
Ulvene hopper på en hver med sikkel rundt kjeften og kraftige kjever. Ulven som hopper på Høst får raskt grep og får henne på rygg hvor hun blir slengt som en filledokke. Det virker som om hun har mye vondt, men blødningene begynner og slutter om hverandre mens det kommer merkelige lys. Det rare er at sårene på ulven også ser ut til å forsvinne… Sally og Haldor har likevel hendene fulle, og Haldor mister i neste øyeblikk sverdet sitt. Han tar så opp kniven, men også den mister han så han trekker frem bladet i støvelen. Sally holder imens på å holde ulvene på avstand etter beste evne, og får inn noen mindre sår. Plutselig ser vi det ulmer i pelsen til ulvene og de knurrer mens flammene slår i pelsen. Haldor prøver fortvilet å sloss med en støvelkniv, men får bare inn småsår og bestemmer seg for å plukke opp sverdet. Ulven ser dette og angriper, men bommer med en hårsbredde. Når Haldor igjen er på bena med sverdet og får kløyvd sin ulv i biter. Imens gjør Sally kort prosess på ulven som Haldor hadde skadet med støvelen. Han ser hjelpeløst på at høst holder på å bli maltraktert, men blir tvunget å klikke støvelen på plass mens Sally løper for å hjelpe. Når Haldor endelig er på bena løper han bort og får stoppet terroren og hjelper Høst på bena. Hun er tydelig rystet og blodig, men virker ellers ok.
De bestemmer seg for at det er på tide med hvile etter en lang og uventet dag. Haldor lager ulvekjøtt over bålet og tilbyr til de andre. De spiser og legger seg mens de holder vakt.

De våkner utvilte og kikker på kartet de fikk av ordføreren før de igjen begynner å gå. SAlly er uenig om retningen, men forstår at Haldor nok vet hva han holder på med. Etter noen timer gange kommer de til ett område med mye lav tåke, og en innsjø kan syntes bak tåken.
Sally ser noe som ligger nede ved vannet og ber Høst og Haldor vente mens han forsiktig sniker seg ned. Han finner der en død mann med stikksår på halsen. Når han kommer tilbake har han også ett flott sverd med seg, og forklarer at vi bør gå videre.

En stund senere kommer trioen til ett stup. Kartet viser tydelig at de skal ned og Haldor trekker frem tauet sitt og vil prøve å hjelpe ved fire ned Høst mens han står på kanten. Sally derimot ønsker å ordne sin egen vei og begynner klatringen. Sally kommer seg ned ved hjelp av sverdet men sklir noe på veien, og avslutter med en lite salto. Haldor begynner å fire ned Høst, men hun glipper taket og flyr nedover, Haldor prøver å holde igjen med det er for tungt og han skjønner med ett at alle kvinnelige former ikke bare er positivt før han også flyr utfor. Haldor får tak igjen men må slippe tauet, og Høst forsvinner videre nedover. Haldor tar så frem kniven i skoen og handa og begynner og sakte gå nedover ved hjelp av den. Han glir ett par ganger,men kommer seg ned. Høst derimot er litt forslått, og ikke fult så ren og pen lenger…

Videre går ferden, til de i det fjerne ser en stor dør i fjellveggen, og flere døde hester på utsiden………

Comments

Maraxion

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.