Will of the adventures

3. In to the belly of the beast!

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Etter skyggen omsider var forsvunnet begynte vi å samle oss sammen og diskutere hva vi skulle Gjøre, og bestemte oss for å gå tilbake til huleåpningen.
På veien fikk Haldor med seg de tomme flaskene, samt undersøkt hulen etter den bablende mannen med armbrøsten. Sally viste ingen interesse og spaserte rett ut av hulen. Mannen og utstyret var borte og Haldor konkluderte med at han hadde klart seg og fortsatte til dørene av hulen hvor det viste seg å være sent på kvelden.
Vi bestemte oss for å prøve den andre døren. Og mens Sally leste og rotet og maste om å vente, benyttet Haldor seg av nøkkelen ved skyggen, og døren svingte opp.

Her var det ett nytt rom. Rommet inneholdt ett stort basseng med en fontene i enden. Fontenen var av en gråtende dame med en mann i armene. Mannens hode var brukket av. Idet vi trådde inn i rommet kom et boomende stemme som fylte rommet “Nøkkelen er magisk, magisk er nøkkelen…..” Etter å ha lyst opp rommet ser vi at det dypt nede i det mørke bassenget er tusenhvis av nøkler, alle identiske. Haldor undersøker 2 dører i rommet, og finner den ene låst den andre ulåst. Etter å ha snakket med høst om stemmen, beveger hun hendene og sier at en av nøklene lyser. Sally foreslår raskt at Haldor med hans skogserfaring skal dykke etter nøkkelen. Haldor ser da dumt på Sally og sier at det er tusenvis av nøkler der nede, og selv om høst ser en lysende nøkkel så gjør ikke jeg. Høst sier vi må forte oss da magien er kortvarig, og Haldor binder ett tau rundt livet hennes og dytter henne uti vannet. Høst synker som en stein, og i siste liten før nøkkelen slukker får hun fatt i den, mens Haldor med hjelp av Sally trekker henne raskt opp. Høst kommer opp som en våt hund, men rister av seg og Haldor får nøkkelen.
Haldor spaserer raskt mot den låste døren, men Høst og Sally er noe uenige. Sally sier så at låste dører er mer spennende, og er enig. Haldor tar så nøkkelen fra bassenget og åpner døren.

Her er en lang korridor med statuer. Alle statuene er av stein og står med hevede sverd, men de første 6 av 8 har noe puttet på sverdene som ser ut som tøystoff. Midt i rommet ligger det også en død mann. Haldor dytter Sally først, og sier dette er noe for han, og Sally beveger seg forsiktig fremover. Etter noe tid finner han ut at denne gangen en gang har vært en felle, men den er ikke aktiv. Mannen er også død. Høst og Haldor kommer bortover og Haldor undersøker liket og ser at det har store skader også foran på ansiktet, som ikke rimer med skader fra sverdene over hodet. Vi går til døren i enden.

I det neste rommet insisterer Sally på å gå først… Høst venter foran Haldor i døren, som står og tripper av nyskjerighet.
Når Sally sin fakkel lyser opp rommet ser vi at det er 2 høyder. Den øverste har 2 trapper ned på hver side til ett større område, og der står en stor tre statue. Statuen ligner på ett menneske, men er mye større, og bærer 2 store tower shields. Sally forsøker å snike seg forsiktig bort og undersøke, men ligner mest en full ape som vandrer rundt på gulvet, og plutselig beveger statuen på seg!!! Med begge skjoldene slår den ut mot Sally, som ved ett mirakel klarer å få hodet bort fra mellom skjoldene. Haldor er forbløffet for han vet at han hadde fått store skader! Haldor gjetter også at dette var slik den døde mannen i forrige rom fikk de store skadene som ikke kunne forklares!
Sally forsøker å slippe unna og gjør noen brukbare hopp, men Høst igjen beveger hendene med noe mumbo jumbo! En ild oppstår og Haldor øyner håp, men plutselig står Høst i flammer men som slukker raskt. Haldor løper forbi en ulmende Høst nedover trappen og bort til “statuen”. Med tanke på størrelsen og sin erfaring tenker han at å fjerne våpnene hans er det beste alternativet, og prøver å disarme ett skjold. Han bommer og statuen vender sin interesse mot ham og angriper. Statuen smeller det ene skjoldet i Haldor, som kjenner lufta bli slått ut og ett par ribbein gi etter, han gir likevel ikke opp og begynner å studere etter svake punkt.
Sally er igjen på plass og slår, og en stor flis løsner fra statuen, mens høst begynner å bable. Endelig skjer det noe! En ild pil flyr forbi Sally og treffer statuen i brystet som i en kort stund brenner veldig godt. Flammene forsvinner likevel raskt. Statuen svinger så etter Sally, men snubler og faller på ryggen. Haldor griper sjangsen og slipper sverdet sitt og hopper på og prøver å holde ham nede. Statuen er likevel enormt sterk, og kaster Haldor med letthet bort, og reiser seg igjen. Idet den reiser seg får Sally gjort mer skade, mens Haldor får tak i sverdet sitt og reiser seg. Igjen mumler høst men ingenting skjer, og Haldor hogger bort noen fliser. Til slutt er det Sally som får inn ett forsiktig riss som er nok til at statuen endelig faller over.
Haldor føler seg skadet, men undersøker statuen og skjoldene. Disse har inskripsjonen. Han finner ut at det på skjoldene står hjem og familie, og bestemmer seg for å ta med det ene. I enden av rommet er en ny dør, og eventyrerene går bort dit.

Vel fremme ved døren låser Haldor opp med den magiske nøkkelen, og døren glir opp på skinner. Høst ser noe på ett bord og går inn, mens Haldor bruker skjoldet til å barrikadere døren oppe, mens Sally kikker på åpnings mekanismen. Det ser ikke ut som Sally forstår seg på døren, og etter litt kommer han bort til bordet hvor Høst og Haldor er.
På bordet ligger en lapp som sier noe som " Gratulerer eventyrere, her er noen ting som skal hjelpe dere på veien". På bordet ligger en flott bue og longsword samt 3 potions. Mens eventyrerene leser brevet ytrer Haldor mening at dette virker merkelig. Hvis de sendte oss her for å dø, hvorfor får vi gaver? Er det noe annet som skjer som vi ikke vet??? Sally er enig og er mest interessert i å komme seg ut. Men før det så forsøker han å snike inn en av de røykende pinnene sine i Haldor sin sekk. Sally kløner det til og Haldor griper fatt i håndleddet hans, og Sally begynner å hoppe å spinne for å komme løs så Haldor bare slipper med ett smil.
Haldor plukker opp buen og kikker på den til han er fornøyd, mens Høst spør om noen andre skal bruke sverdet. Haldor rister på hodet og hun tar det opp og bytter ut sitt eget. Hun har også den røde healing potionen som hun kaller det, og samtidig finner vi ut at de to siste er en unynlighets drikk og en olje for å gjøre våpenet magisk.
Sally virker derimot stresset. Det er som om han ikke klarer å bære med seg alt og kikker sultent på flasken med magisk olje. Han henvender seg så til Haldor og spør denne gangen pent om han han bære røyk pinnen. Haldor er skeptisk men går med på det mot at den legges i nærheten av vannet. Fornøyd tar Sally opp oljen og Høst opp usynlig hets flasken. Men så ser vi ett glimt i øye til Sally, og han spør Høst om å få bytte flasker, noe Høst går med på.

Ute av rommet tar Haldor opp skjoldet, og insisterer på å dra det med seg siden den bablende mannen snakket om skjold. Sally er veldig klar for å stikke fra hulen, og babler videre om at “vi blir lurt og dette gidder vi ikke mer”. Høst blir lett overtalt, mens Haldor liker utfordringen og ønsker å videre. Vel tilbake til rommet med vann og nøkler sier Haldor til Sally at han må huske alt det flotte de nå fant, det kunne være store skatter her nede… Sally er ikke overbevist og Haldor går inn i neste rom alene.

Dette rommet er lite og enkelt, med en benk i midten. Haldor ser likevel at det på veggen er en innhugget fortelling hvor Helten og skurken bærer 2 gull medaljonger som ser ut til å passe. Han Roper på Sally som har lite lyst til å komme til tross for at Haldor sier gull. Han husker likevel en historie han har hørt om 2 forbannede medaljonger som aldri må settes sammen, og går dermed inn for en titt. Etter å ha lest litt gir han klar beskjed til Haldor at vi går går videre, men denne gangen sitter du her og venter….
Haldor godkjenner og Sally sniker seg videre og rundt ett hjørne.

Sally finner der en stor Stein dør. På døren er en inkripsjon “Respekter din hjem og din familie før du går inn” Han tenker ikke mer på dette og åpner døren som slår innover i rommet. Idet han trer inn i rommet smekker døren bak han i en dunk som Høst og Haldor hører. Like etter hører Sally ett klikk og ut av alle kroker kommer det flyvende blunte piler som slår han besistløs!
Imens har Høst kommet seg til døren mens Haldor kommer etter drassende med skjoldet. Høst er lite imponert over farten, men åpner døren. Innenfor ser de ett kaos av piler som flyr alle veier mens Sally ligger på gilvet uten bevegelse. Haldor ønsker å løpe inn, men Høst stopper han og sier de trenger begge skjoldene, og Haldor ber henne løpe tilbake og hente. Mens hun er på ei står Haldor og kikker inn i rommet som da gradvis får mindre piler og til slutt stopper. Han løper så inn i rommet med skjoldet forran seg, og trekker Sally mot en dør nederst i rommet. Etter å ha sjekket pulsen så skjønner han at Sally er bevisstløs og gir han ett par smekk på kinnet +1 til han våker. Høst hører i mellomtiden ett nytt smell mens hun løper etter skjoldet, og skjønner hva Haldor har gjort. Irritert løper hun fortere for å komme seg tilbake i tide. Vel tilbake til døra åpner hun og ser Haldor stå vernende over Sally mens det ligger piler overalt. Enda mer irritert spør hun hvorfor Haldor ikke ventet, og han forklarer enkelt at pilene sluttet og at han trengte hjelp. Han ber henne så sette skjoldet i døra så den er blokkert og komme. Høst går inn i rommet og døra slår igjen med ett smell. Sally går imens til midten av rommet og finner i en søyle en spak. Han trekker i spaken og en tikkende lyd høres i rommet, mens Haldor holder skjoldet foran seg, mens han roper at Sally må slutte å lage trøbbel! Det viser seg at rommet var en felle som nå er tom, og at Sally kun ladet den men uten piler.
Haldor setter fra seg skjoldet innenfor døren i sør, mens Høst vil ha med seg sitt og setter det noe klønete på armen. Sally er veldig skremt og insisterer på å gå bakerst, og etter Haldor åpner døren så går høst først inn mens Haldor er rett etter og Sally henger ett stykke bak.

Neste rom ser ut som en spiss med 4 pilarer. I det øyeblikket Høst kommer inn så kommer ett blodig skjelett med sener og muskler ut fra hver pilar. 2 Av skelettene angriper, men med hjelp av skjoldet klarer høst å holde dem unna. Ett av skjelettene er så dum at han vender siden til Haldor, og må bøte for det og blir slått bortover gulvet til småbiter. Haldor hever igjen sverdet, denne gangen mot neste skjelett som han enkelt knuser på samme måte. Høst babler noe igjen og de 2 siste skjelettene rister litt, mens en pil flyr forbi hodet til Haldor. Skjelettene klorer igjen mot skjoldet til Høst uten å komme igjennom, og Haldor slår sverdet i det 3. som også faller sammen mens han roper irritert til Sally at han skal ta seg sammen. Sally stopper så å lade buen og setter seg ned og venter…
Høst tar så påå sverdet sitt og slår til det siste skjelettet og Haldor klapper henne på skulderen og sier godt gjort.(Han tenker da at endelig fikk hun nevene skitne, istedenfor å bable) Med skjelettene døre undersøker Haldor kroppene og ser at de på en merkelig måte ser ut til sakte å ta seg sammen igjen. Han forklarer dette til Høst som forstår at de må renses, og via ett ritual så får hun sendt dem til hvile. En gang sørover vises, men Høst vil gjerne hvile. Haldor som er pumpet med energi sier de skal vente litt og går videre neddover en lang og dyp trapp.

Nede i bunnen av trappen er ett nytt rom med veier i alle retninger. Rommet lukter også betydelig mer en det gjorde oppe, og det er tydelig at denne delen er langt mer forfallen en det som har vært tidligere. Haldor lytter og en rar lyd høres fra Øst. Haldor insisterer på å fortsette Sør, mens Sally vil begynne fra en ende. Det blir diskusjon hvor det ender at alle går hver sin vei.
Høst går mot vest, og finner en stinkende korridor og i enden ett opphøyet rom med en masse sarkofager og begravelseshuller i veggene. Hun merker en dårlig følelse fra rommet og bestemmer seg for å gå tilbake.
Sally går mot Øst. I denne gangen er det samlet seg mye ekkelt vann og han blir fuktig til lårene. Etter noen få skritt deler korridoren seg til nord og sør og Sally følger den økende lyden mot Nord og kommer til en sliten tredør som har trukket vann. Han skjønner at å komme seg igjennom vil kreve mye lyd og går tilbake og i korridoren mot sør. Her finner han nok ett rom, men dette gløder og det er på veggene store mengder lysende “planter”. han sniker seg forsiktig inn i rommet, og idet han er neste over så lyser plantene opp og sender ut ett kraftig elektrisk som nesten dreper han. Redd og forskremt så haster han tilbake mot vennene.
Haldor gikk Sør, og finner etter kort tid ett rom i langt bedre stand med en fontene i midten. Vannet virker utrolig rent og er i stor kontrast til alt annet de har sett. Etter å ha kikket litt rundt finner han under noe mose ett skilt som sier noe om at dette er Kassen sin arv, og drikk for å føle dere bedre… Haldor er nølende med bestemmer seg for å prøve. Med en gang han drikker ser han at alle småsår forsvinner og at styrken som har vært forsvunnet siden skyggen vender tilbake! Han blir veldig overasket og skjønner verdien av vannet så han fyller sitt ekstra waterskin og de tomme ampullene før han løper tilbake til vennene.

Tilbake i de midtre rommet samles vennene og Haldor forklarer hva han har funnet. Han viser så vei og Høst og Sally kan også drikke seg utørste, og Haldor mener dette er ett godt sted å slå leir og få seg noe søvn. Høst og Sally deler så hva de fant i gangene, og de legger seg il å sove. De våkner så etter noen timer uthvilte og får i seg noe mat mens Høst sitter i ro og “tenker”.

Etter hvilen snakker de igjen om gårsdagen og Haldor ønsker ikke å gå vest med tanke på Høst sin beskrivelse. Sally er enig og de begir seg tilbake mot den vasstrukne døren hvor det fremdeles er lyder bak. Haldor ber Sally åpne døren mens han gjør seg klar med buen, men Sally nekter og sier han kun kan åpne låsen med at Haldor må slå inn døren. Haldor går med på dette og venter til Sally får ordnet låsen før han sparker det han kan mot døren mens han holder buen klar. Døren rikker seg noe, men enda ett spark må til før den flyr opp.
I dette rommet er det fullt av mørkt vann med flere sarkofager som er halvveis nede i vannet. Haldor skjønner nå etter høst sin beskrivelse av Vest og dette at dette må være en krypt og ikke en hule! Oppå den ene sarkofagen sitter en diger frosk, mens en annen ligger i vannet like ved.
Frosken på sarkofagen hopper på Haldor og ved hjelp av tungen får han tar og prøver å spise ham og biter godt. Haldor slipper buen og prøver å komme seg løs men blir likefullt svelget nesten hel. Høst prøver så å kaste en pil men bommer, og Sally avventer hva han skal gjøre i det en 3. frosk hopper opp på en Sarkofage. Haldor forsøker så igjen å rive seg løs. Frosken drar ham med seg bort fra de andre, og den andre frosken kommer så til og biter i bena til Haldor som stikker ut av den andre frosken!
Sally tar så opp potionen sin som han drikker og sniker seg usynlig inn i rommet bak frosken som holder Haldor og slår den bakfra med begge våpen! Frosken blir forskrekket og spytter ut Haldor som plasker ned i vannet og er sint! Han trekker sverdet og svinger det oppover gjennom vannet og gjennomborer frosken! Den nye frosken spinner så rundt for å ta det som angrep og prøver å bite Sally. Den bommer fullstendig men er rasende og fokuserer tydelig hvis all sin oppmerksomhet på Sally! Høst tar ett skred frem mens skjoldet skrangler på handen og slår etter den ene frosken med sverdet og bommer. Haldor som fremdeles er under vann hugger til den uskadede frosken og gir den god skade. Den forsøker så å bite etter ham i vannet med bommer. Frosken som er fokusert på Sally prøver igjen å bite, og for denne gangen til et kjempetreff og får tennene både på Sally og Høst som begge får god skade. Sally bommer på sitt neste og Haldor får igjen løftet sverdet opp av vannet og får drept den neste frosken. Høst får så endelig på skjoldet litt klossete og klarer med sverdet og drepe den siste frosken!

haldor får reist seg og opp inspiserer hulen etter nye frosker og farer, og sammen med Høst finner han ett lik som har vært død lengre tid. De finner på liket en ring, en stein og en pose med gull, hvor Haldor kikker på ringen som er fin og blank og tar den på. Han spør så høst om hun har noen kunnskap om ringer, men hun kan ikke hjelpe. Høst tar pengene og steinen til seg, mens Haldor finner buen sin i vannet.

Comments

Statuen var ikke av et barn, men av [[Haug]]`s grunnlegger..

3. In to the belly of the beast!
 

Ok. Husket ikke grunnlegger, men endret til mann. Husker ikke om du sa grunnlegger, og uten hode er det vanskelig å si. ;)

3. In to the belly of the beast!
Maraxion

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.