Will of the adventures

4. Finding the flame

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Når det var sikkert at froskene var døde, plugget eventyrerne opp sitt utstyr og vurderte på nytt sine muligheter.
Haldor ønsket å gå videre der de var kommet og gå metodisk som Sally hadde sagt tidligere. Sally derimot var nå overbevist at rommet på andre siden hvor Høst hadde vært var en blindvei som måtte utforskes først.
I lys av Gollemen, pil rommet, elektro rommet så følte Haldor å lytte på Sally og hans stealth var en generell dårlig ide, og nektet å være med. Dette kan ha vært til dels fordi Haldor var sliten og lei, og just hadde blitt delvis fordøyd av en frosk…
Uansett bestemte Haldor seg for å gå sørover mens de andre to gikk west for å komme til det illeluktende rommet.

Idet Haldor går inn i det sødre rommet er han fremdeles i vann, men han kan se at det er en trygg passasje med 2 dypere vanngraver på hver siden. Og ikke mindre en 5 skjeletter angriper. Han smiler og innser at det er for sent med buen og tar frem sverdet.
Første skjelettet angriper og bommer stygt og er ikke i balanse. Det neste skjelettet derimot angriper og treffer noe i skade. Haldor banner og ser at flere skjeletter kommer til, men heldig hvis er de blokkert fra å angripe bak de andre. Han hever dermed sverdet og smadrer skjelettet som angrep og beveger seg kjapt tilbake i gangen for å utnytte korridoren til sin fordel.
Skjelettene kommer nå på rekke og rad, noen med klør andre med gamle våpen. De fleste bommer men ett par får inn, og deriblandt ett av dem skader Haldor kraftig. Han står likevel imot og ett og ett skjelett faller for hans jevne hugg. Imens har Høst og Sally hørt banningen og krigshylene til Haldor og løper til unnsetning. Når det gjenstår 2 skjelett, flyr plutselig en pil forbi hodet til Haldor og hodet til det skadede skjelettet flyr avgårde. Haldor slår så ut sverdet og det siste skjelettet går også i bakken.

Haldor er bare glad for at Sally ikke traff ham, men er rimelig stolt over å ha ordnet dette selv, og glad han ikke hørte på Sally med tanke på det andre rommet først.
Haldor som har sett gangveien i midten sier til de andre at de skal passe seg for vannet og spaserer enkelt over til andre siden hvor ett trekkspill med kjetting står. Sally og Høst ser tydelig hvis ikke gangveien, og Sally pingler seg bortover til han plutselig går på hodet i vannet. Haldor ler så han rister, men merker at skadene i kroppen har gjort sitt. Sally svømmer bra, men idet han kaster seg ut av vannet ser de en skjelett hand som prøver å holde ham tilbake. Haldor får da litt dårlig samvittighet og beklager det hele som en spøk, og går bort og vrir rundt trekkspillet.
Høst og Sally likte tydelig hvis spøken veldig dårlig, og Haldor må skynde seg etter mens de går til fontenen. Når Haldor kommer så har tydeligvis begge allerede drukket, men de har ikke blitt bedre. Han dropper dermed å drikke av fontenen og spør hva de skal gjøre så. Sally sier han skal sjekke ut det neste rommet, og ber dem vente.

Når Sally kommer til det nye rommet rommet blir han sett av 4 fiender som kommer “løpende” mot ham. Ikke lenge etter høres roping og skriking fra Sally, og Høst og Haldor skynder seg mot lyden. Sally har nå trukket med seg fiendene, og ønsker å løpe inn i fontene rommet uten utganger med disse på slep og stenge oss inne! Heldigvis forfølger de ikke lenger en til hallen, og Haldor sender en pil og puster lettet og sliten ut, og spør om de kan lokke de i en felle. Haldor og Høst stiller seg opp, mens Sally bruker skyggene og angriper den bakerste av de råtnende likene! Liket mister hodet og deiser i bakken etter godt plassert angrep, mens de andre 3 kommer løpende. Sally løper og gjemmer seg, mens Haldor får inn ett skudd på førstemann før han tar noen skritt tilbake og klargjør buen. Imens sloss Høst heltemodig mot de udøde og får inn ett godt slag som dreper den som Haldor først skjøt på. Men idet den dør så spruter det ut ekkel illeluktende gugge på Høst, og man ser hun er ukomfortabel. Ett nytt lik angriper og Haldor får satt 2 piler i den før den også segner sammen. Nå er det bare 1 igjen, og den roterer rundt hvor Sally er, men han fortsetter og gjemme seg. Men Høst fikler med armene og plutselig faller også den sammen. En fantastisk bragd av Høst hele kampen, og ja Sally han er Sally… Høst får noen stygge skader i kampen lik det skyggen gav meg, men det virker som at hun skal klare seg bra.
Mens Haldor og Høst samler seg løper Sally til rommet og finner en sekk med diverse ting han tar med seg. Blant annet en lapp som snakker om ett inn i min by som søker eventyrere… Ikke bra…

Rommet er ellers tomt, og de begir seg ut en ny dør hvor det er ett stort basseng med lavt vann. Basseng vannet er grumsete og fælt, men inneholder ingen skjulte fiender, noe Haldor stter pris på i sin nåværende tilstand. Men han vil ikke klage og virke svak.
Når de kommer til neste dør så vil Sally igjen gå først, men Haldor er ikke i form til å klage og lar han gå. Idet Sally åpner døren ser de en skygge bak døren, lik den som de fant tidligere. Skyggen kommer inn og angriper Sally, men bommer heldigvis. Sally som har gjemt seg angriper kraftig bakfra, mens Høst tar den forfra… Skyggen forsvinner sakte etter Høst sin galdring og vennene kan nå fortsette. (for venner er de til tross for kjeklingen)
Det neste rommet gir Haldor gåsehus. Digre statuer, og dype huller til å falle i. Han spør Sally om de skal binde ham i tau for sikkerhet, om om Sally kan undersøke en mekaniske som Haldor ser på brua. Sally avviser tauet og begir seg ut på brua. Idet han prøver å stoppe fellen så feiler han og de store statuene kommer som en rambukk mot ham. I siste liten får han kastet seg til siden. Haldor tilbyr igjen tauet, men Sally er for opptatt med å undersøke andre muligheter, så Haldor og Høst står og venter. Ved 4. forsøk på å tilby tau går endelig Sally med på planen og sjekker fellen på nytt med tau rundt livet. Også denne gangen går det galt og Sally klarer såvidt å kaste seg unna.Haldor skjønner dette ikke kommer til å gå, og han og sally kommer frem til at å gå ned via hullene på siden er det smarteste, og de kommer opp på andre siden.
Vel over dit er Haldor utslitt av skadene, og Høst er utslitt etter skadene fra de vandrende likene. Av den grunn bestemmer de seg for å hvile noen timer. Før de hviler så bruker Haldor tauet og blokkerer døren slik at de ikke får uventede besøk, mens Høst hjelper dem med å få tilbake kreftene. Haldor og Sally holder ellers vakt 4 timer hver før de er klare for neste morgen. Selv Høst får hvilt ut, men når hun våkner merker hun at noe ikke stemmer og hun er litt svakere en normalt.

Haldor fjerner tauet og Sally sniker hodet inn og kikker. Han ser der 5 skjeletter samt en mumblende skjelett med ett sverd og Armour. Når han forteller dette til de to andre så kommer Haldor opp med en slagplan hvor de skal utnytte statuene slik at han skal stå bak og skyte, mens de to andre skal narre skjelettene opp. På samme måte som tidligere kan de få fiendene inn i en trangere korridor og ta de ned en etter en. Sally ønsker i tillegg å bruke lampeolje til å tenne på gulvet, noe de andre syntes er en god ide. Men han har også en annen ide at han skal snike seg unna kampen og se situasjonen bakfra. Haldor er uenig og er bekymret for Høst, men får liten forståelse for de andre to.
Sally sniker seg så inn mens Høst legger ut oljen og klargjør en oljebombe i handen. Haldor klargjør en pil, og ett par minutter etter gir han signal til Høst at hun skal slamre døra opp. Idet hun gjør det så får Haldor sett skjelettet for første gang og får dårlig følelse i magen. Han står i full chainmail, og med ett flott sverd, og det er tydelig at han kan bruke begge… Haldor fyrer buen, men pila bare spretter av. Høst begynner å galdre, og de to nærmeste skjelettene faller om! Skjelettene reagerer og nærmer seg. Haldor får skutt en pil til, men også denne spretter av armouren. I det neste øyeblikket er han der, og angriper høst mens hun tenner på lunta. Imens er Sally nede og dreper ett skjelett med ett velrettet slag. Asar treffer Høst med ett hardt slag, og Haldor roper til henne at hun må beskytte seg selv. I det neste øyeblikket får hun kastet brannbomben, men grunnet slaget hans så treffer hun ikke rent. Ett annet skjelett runder på Haldor, og bommer så Haldor slipper buen og knuser skjelettet mens han løper til Høst sin unnsetning. Gulvet begynner så å brenne og Asar blir tydeligvis overasket og får litt skade før han spretter mesterlig unna og gir Sally ett stygt hugg. Haldor banner og prøver å lure han tilbake, men uten hell.
Sally hopper unna, og Høst begynner gjentatte ganger å rope at han skal komme seg tilbake, mer og mer irritert, men Sally bruker god tid…
Når ilden dør ut kommer Asar igjen tilbake og slår på Høst, men denne gangen bommer han, og hun bommer på ham.
Når Haldor ser dette og ser bevegelsene og armouren hans forstår han at dette ikke nytter, og sveiper greatswordet under Asar så han faller rett i bakken og er nå mye lettere å treffe! Nå kommer endelig Sally løpende og får slått til med ett par gode hogg, og Høst får også inn ett treff. Asar prøver så å reise seg, og idet han gjør det så svinger alle sverdene og Høst får inn ett så godt treff at det for Haldor bare er å sette inn nådestøtet istedenfor å holde ham nede.
Haldor sjekker at han virkelig er død død, og stripper ham samtidig for den usedvanelige flotte armouren, mens han sparker sverdet bort til Høst og ber henne kikke på det.
Imens har det nede ved fakkelen kommet en gjennomsiktig men vennlig skikkelse som viser seg å være Kassen. Når de tenner faklene begynner han å prate, og takker eventyrene for det de har gjort. Han gir dem også noen gaver. Sally får en ny enorm sekk, Høst får ett flott skjold, og Haldor får en vakker bue! Han takker dem for det de har gjort, og vil gi dem en ekstra gave om de ikke rører gravene til beboeren i krypten. De går med på dette og får ett blad fra armouren hans som vil beskytte dem når det er som verst.
Når han forsvinner så går Haldor og SAlly rundt og kikker, og Haldor finner ett nytt lik i avdeling for plyndrerene. Han antar at dette er trygt siden Kassen sa beboerene og finner diverse ting på liket. men idet han tar det opp merker han at tauet og klærene hans begynner å råtne og legger tingene tilbake.

Comments

Maraxion

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.