Will of the adventures

5. Dangerous Waters

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Omsider ute av krypten, var turen tilbake til Haug uten store begivenheter.
Vel fremme var det stor fest, og vennene ble uventet møtt av gratulasjoner og glede. Selv borgermesteren hyllet dem og reiste ett stor ølglass høyt hevet!
Når Sally så dette ble han så sint at han gikk bort og tømte ølglasset over hodet hans til stor forfjamselse.
Når historien om de faktiske hendelsene kom frem så ble situasjonen helt forandret. Det kom frem at borgermesteren hadde sendt flere menn for å klargjøre krypten med ufarlige feller og morro for de unge eventyrerene. Men isteden var disse drept av de udøde som hadde tatt over krypten. Det kom også en lokal trollmann fra landsbyen som er hans rådgiver, og som også hjalp til med å sette opp leken og blandt annet mane frem de 3 orkene.
Sally var likevel ikke fornøyd og krevde kompensasjon, mens Haldor var mest opptatt av å få vurdert Høst hos en prest i landsbyen. Når Sally får tenkt seg om merker også han at han ikke føler seg helt frisk, og trollmannen prøvde å finne ut hva som var galt med dem. Når han ikke lykkes, eskorterer ham den til den lokale presten.
Vel fremme skjønte presten fort hva dette skyldes, og Sally og Høst fikk diagnosen zombie rot.
Etter noe leting fant han frem ett par flakonger og de to fikk beskjed om å drikke disse og ta det helt med ro i 24 timer og Gunnar fikk beskjed å passe på dem. Sally gav så klar beskjed at kostnaden kunne belastes borgermesteren og gikk så rett til 7 silvers for å hvile.
Imens Høst og Sally fikk seg noe søvn gikk Haldor rundt i byen og fikk kjøpt inn noen nye forsyninger, tau og piler, samt fikk kvittet seg med noe overvekt.
Når dette var gjort gikk Haldor tilbake til 7 silvers og fikk seg noe mat og selskap før han også omsider kunne legge seg i en seng.
I mellomtide hadde Gunnar tatt kontakt med borgermesteren i håp om å snakke deres sak. Det resulterte i at borgermesteren ikke lenger hadde råd til å beholde Gunnar og betalte han ut en sum.
Etter 24 timer kunne endelig Høst og Sally stå opp fra sengen uthvilte og i god form og fikk seg noe å spise. Imens de satt der kom en pent kledd ukjent mann innom. Med få ord tilbød han mulighet og belønning for å reise til en nærliggende by og fjerne en fyrste. Han kjente også igjen Haldor, og tilbød å fjerne hans problemer i den samme byen, noe Haldor satte pris på. De takket dermed ja til dette, og skulle ta kontakt når de var fremme.
Men Sally var fremdeles ikke fornøyd med situasjonen, og etter frokost bestemte han seg for å konfrontere borgermesteren igjen. Borgermesteren var tydelig fremdeles rystet, men forklarte at byen ikke hadde noen verdier, og resten var blitt gitt til Gunnar med beskjed å fordele til eventyrerne. Sally ville likevel ha noe og til slutt gikk borgermesteren med på å overdra en eiendom som Sally dermed ville se på. Etter ett par timers tur fant de eiendommen som så bra ut, og de bestemte seg for å dra fra byen med båt mot oppdraget de hadde fått tidligere.

Ved havnene fikk de snakket med kapteinen som ville føre skuta trygt frem. Båten var klar og var bemannet av kapteinene med 2 mann og i tillegg var det en selger med som var med som passasjer.
Under ferden blåste det opp til storm, og alle måtte gå under dekk. Høst tok til å be for å stoppe stormen, mens Gunnar forsøkte å slappe av og konsentrere seg om sine ting. Stormen ble likevel verre og verre, og plutselig kom Sally under dekk og forklarte Haldor at den omreisende selgeren var en sheriff som var ute etter ham. Han fortalte videre at eneste mulighet var å drepe eller kaste sheriffen over bord, og det var en avtale med den underlige mannen de traff som sendte dem avgårde. Haldor er veldig motvillig på dette, og har aldri drept noen i kaldt blod, men Sally får til slutt overtalt ham.
De sniker seg begge opp på dekk hvor selgeren står i baugen av båten. Sally sier at de skal snike seg på hver side og kaste han over bord, og mens Sally sniker seg forsiktig, så har Haldor noe mer problemer i stormen. Når de endelig får sneket seg bort til mannen har Haldor fremdeles problemer med tanken, men sammen med Sally tar han tak i mannen. Akkurat når han gjør det blir mannen skremt og faller over bord uten hjelp.
Stormen tar seg opp nå og båten krenger merkbart. Plutselig høres ett kraftig smell, lasten har slitt seg og båten begynner å få slagside. De 4 får kastet seg i en livbåt og ikke før de har kommet seg noen åretak fra båten så legger den seg over og synker. Stormen raser natten igjennom og trekker dem avgårde bort fra land, og først på morgenen roer sjøen seg.
Haldor orienterer seg etter sola og de begynner å ro vest, men så har Gunnar ett merkelig triks på lager, og frem fra intet kommer det noe som ligner en flat tallerken som svever og trekker båten avgårde… Etter en stund ser de omsider land, og kommer til en øy med ett fjell i midten.
De går opp på stranden, glad for å få fast masse under føttene, og bestemmer seg for å spise og hvile. Sally tar første skift og Haldor 2. Når mørket begynner å legge seg så tar Høst over 3. skift og da skjer det noe. I mørket fra havet ser hun noe digert reise seg med digre klør, og våkner raskt de andre. I alt 3 digre og sultne krabber kommer mot dem og angriper Høst som er nærmest. Både høst og Gunnar får inn store skader på dyrene og gjør en heltemodig innsats som belønnes med krabbemåltid.
Etter dette bestemmer de seg for å trekke inn i skogen for å slippe flere problemer, og morgenen etter spaserer de mot en liten fjelltopp for å se seg rundt. I det fjerne kan de skimte en røyksøyle og bestemmer seg for å gå den veien.
Når de nærmer seg ser de en liten landsby hvor innbyggerne beveger seg snodig. Gunnar kan etter noen sekunder fortelle at det her er magi på ferde, og de bestemmer seg for å vente til kvelden. Sally sniker seg så inn og undersøker, og finner ut at alle er påvirket av en slags magi som gjør deg til viljeløse slaver. Sally går så nærmere ett tårn i midten av byen og Haldor kommer bak som hjelp. Plutselig flyr det ut en skikkelse fra tårnet som ligner halvt vakker kvinne og halvt ett vilt dyr. Haldor skyter mot det og bommer, mens Sally forsøker å hjemme seg bak ett hus. Gunnar bruker en wand og skyter på vesenet mens han løper nærmere. I det neste øyeblikket så begynner vesenet å synge, og alle de 3 mennene blir målbundet og beveger seg i transe mot henne.
Når det skjer så blir Høst rådvill og prøver å komme på noen gode måte å hjelpe vennene, og til slutt løper hun mot vesenet for å angripe. Høst bommer, og vesenet retter sin oppmerksomhet mot henne men bommer fullstendig på Høst og river av hånden sin mot skjoldet hennes. Alvorlig skadet blir det gjort kort prosess med vesenet og folk kommer strømmende fra husene sine. Sally forsøker å snakke med dem, men de vet hverken hvem de er, hva som har skjedd eller hvor de kommer fra…
Sally kravler så opp i tårnet og finner ett gammelt ettui som muligens inneholder en scroll.
Gunnar finner ellers noen smykker på vesenet.

Comments

hva da “river av seg hånden på skjoldet”?!?! det var min über sneak attack som skamferte damedyret og “befridde” den hånda! hrmpf

5. Dangerous Waters
 

Hehe. Såvidt jeg husker sally så sto du og sov helt til hun fumbla og ødela handa i slaget. At du traff i etterkant er en helt annen sak :-)

5. Dangerous Waters
 

neinei, jeg (og du) sto og var litt betatt, så fumbla hu (og jeg liker ikke klønete “damer”) og da fikk jeg en heftig crit =)

5. Dangerous Waters
Maraxion

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.