Will of the adventures

2. Entering the cave

Historien er sann fiction, men kan være noe farget av synspunktet til Haldor Krell.

Vi ankom etter mye slit en stor solid dør i fjellet. Til vår forskrekkelse lå det utenfor en mase slaktede hester, men ingen mennesker. Sally(aka the wimp) åpnet dørene og tok steget først inn i hula. Det var mørkt men øynene våre ble snart vant til mørket, og ved hjelp av fakler kunne vi skimte flere hauger med ben, samt mange døde kropper.
Haldor bestemte seg for å undersøke en av de drepte, og i samme øyeblikk begynte benhaugene å røre på seg og han knuste ett skjelett i ett instinktivt slag. I neste sekund hørtes ett sus over hulen, og alle skjelettene restende ristet og falt til jorden, mens Høst sto i en fantastisk glød.

Vel over bestemte følget for å gå videre i en gang innover fjellet mot en klynkelyd, hvor de fant en “labyrint” av søyler og ganger. Det viste seg at rommet var stort, med mange fall lemmer, og samtlige falt nedi. Heldighvis var det puter i bunnen og ingen fikk store skader, men det kostet mye energi og stor irritasjon. Høst tok det med ro, mens guttene slet. Etterhvert lærte vi oss teknikker for å uskadelig gjøre fellene med lange kjepper, og fant også en låst dør og noen spaker. Etter flere forsøk på å ødelegge, brenn og rope til døren, fant vi endelig en ide på spak løsningene og kom inn i en ny korridor hvor lyden ble høyere…

Sally tok raskt ledelsen og gikk i forveien, mens Haldor gikk glipp av moroa. Etter noen langt minutter for Haldor og høst kom han omsider tilbake. Han hadde funnet en dør, hvor lyden kom fra, og de bestemte seg for å gå dit.
Fremme ved døren var det tydelig at lyden kom rett innenfor, og forsøk på å snakke til personen førte til liten nytte. Til slutt bestemte haldor seg for å bryte opp døren, og etter noen forsøk spratt den opp. I samme kom det flyvende piler ut at døren, og mens Sally holdt seg tilbake og Høst kikket inn så vandret Haldor inn i rommet og fikk se en forskremt mann med en crossbow sittende i ett hjørne. Mannen så ut til å ha mistet forstanden, og snakket usammenhengende om de døde, søstre, nøkkel og skjold. Etter noe basking og fekting med armene tok Haldor grep og slo mannen i svime ved hjelp av pomelen på sverdet. Imens hadde Høst funnet en rekke ting i rommet, og tok med seg litt mat, lampeolje og ett par flasker med healing.
Haldor bestemte seg for å gi mannen en sjangs og løftet han ut av gangene utenfor den store tredøren og satt igjen noe mat og en brennende fakkel.

Etter dette utforsket vi videre i hulegangene og fant en ny dør, denne uten lyd bak. Haldor åpnet døren og mørket slo imot oss. Uten nærmere diskusjon gikk Haldor inn i rommet mens de øvrige holdt seg bak. I det samme kommer en stor silluett ut fra en mørk åpning i bakkant av rommet, og en bille på størrelse med en stor ulv kommer pilende. Haldor som endelig ser noe som er levende styrter frem og hogger til, men skallet på billen viser seg å være for hardt. I det neste øyeblikk spruter billen ut en veske til alles store forbauselse og Haldor får merkbar skade og han ser at det etser seg inn i kjøttet på armene. Sally og Høst kommer så løpende til, og Sally prøver å flanke monsteret, mens Høst gjemmer seg bak Haldor. Haldor har etter dette kommet seg av overraskelsen, og hugger igjen mot udyret, og treffer denne gangen godt. Billen blir merkbart rokket og er tydelig skadet. Tydelighvis sint så sprøyter det igjen, og denne gangen blir både Haldor og Høst rammet, og Haldor går i bakken med ett brak. Sally får ropt til Høst at hun skal hjelpe Haldor, og som ved ett lykketreff får han inn ett slag som endelig dreper udyret.
Imens har høst satt seg ned ved Haldor og forsøker å stabilisere blødningene. Etter noe tid er dette vellykket, og sammen med egne evner og tidligere funnet drikker får hun liv i ham igjen.
De undersøker så resten av rommet, og Haldor ødelegger så noen bille egg med bistand av Sally.
Etter lang tids strabaser er vennene nå slitne, og velger å barrikadere dørene og hvile. De får seg noe mat og våkner opp uthvilte neste dag.

Høst har under natten blitt noe bedre og setter seg for å tenke, og Haldor har som ved ett mirakel blitt adskillig bedre. Sally derimot er tilsynelatende i god form.
Etter noe tids venting på Høst blir de rastløse og begir seg tilbake i korridorene og finner en stein dør. Etter noe banking og kikking gir de opp å åpne denne og gir begir seg tilbake mot der høst sitter. I dette kammeret er det enda en dør, og de velger å undersøke nærmere alene. Vel innenfor ser de tydelig lys i enden av tunnellen og begir seg avgårde. Inne ser de en slags rykende skyggesak og ett stort ildsted hvor det ligger ett brennende lik. Men de snakker om hva de skal gjøre runder plutselig skyggen rundt hjørnet og angriper Haldor. Haldor merker en merkelig smerte og merker straks at han er blitt svakere og at sverdet føles tyngre. Sally skyter en pil som flyr rett igjennom skyggen, og skyggen angriper igjen Haldor som igjen føler seg enda svakere. Kombineringen av det å bli svakere og å møte på ett svevende vesen som piler flyr igjennom er nok for Haldor, og han roper at de må komme seg bort. Han slår etter vesenet med fakkelen og bommer, og de snur seg for å løpe mens vesenet slår etter ryggen til Haldor og bommer.
Tilbake i rommet barrikaderer Haldor døren og setter seg med ryggen imot tydelig rystet og svak. Høst våkner av bråket, og sammen prøver de å finne ut hva dette kan være mens de tar en times hvil.
Uthvilte kommer Sally med en plan hvor Haldor skal angripe og ta den verste støyten av fienden, mens han og Høst angriper på annen måte. De sniker seg forsiktig tilbake i rommet og gjør seg klare. Haldor stormer frem, mens Høst begynner å mumle og Sally noe saktere prøver å komme bak skyggen. Haldors første slag får inn ett kjempetreff, og skyggen blir mye mindre. Høst prøver på noe men bommer, og Sally kommer endelig rundt fienden og tiltrekker seg oppmerksomheten fra udyret som angriper direkte. Udyret bommer, og det samme gjør Sally. Haldor treffer så igjen med sverdet sitt, og skyggen blir veldig liten, og Høst lyser igjen opp rommet og denne gang forsvinner skyggen sporløst. Haldor tar ingen sjangser og halshugger den døde kroppen i ilden, og ser samtidig noe skinne blant glørene. Han bruker sverdet til å vippe det ut, og heller kaldt vann over det som viser seg å være en flott skinnende kniv, som han så forærer til Høst.
I tillegg finner de en nøkkel som Haldor plukker opp.

Comments

Ja, noe farvet av forfatteren var det.. Jeg sitter ikke bare og slapper av! Jeg må be til Ridil for at kreftene mine skal bli reelle, det vet du Haldor. Og jeg hørte ikke den stemmen før vi praktisk talt var utenfor døra, det var jo derfor jeg ikke hjalp til. Jeg ville jo helst bare ut igjen, jeg er heller ikke så vant med vandrende skjelletter og slikt. Men ellers: Fint skrivi!
Hilsen Høst.
PS: Jeg håper vi finner flere sånne flasker, jeg hadde ikke hatt vondt av å slutte å blø snart. Skål for bedre dager!

2. Entering the cave
Maraxion

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.